Brandes als Kerst-wethouder in o.a. De Meent

Er was vrijdag wel een enkel aan de christelijke traditie ontsproten lied, zoals ‘Stille Nacht’, maar het kerstverhaal was toch van een Bijbelse naar een hedendaagse maatschappelijke versie vertaald. Een verhaal over zeven lichten, die op weg gingen naar een kerstviering en dat werd voorgelezen door zes mensen, onder wie wethouder Jeroen Brandes, die zei dat het door hem vertegenwoordigde licht onder meer in een centrum voor vluchtelingen was geweest. Dat licht had – volgens de tekst – zowel de angst van kinderen, vrouwen en mannen had gezien als de inzet van vrijwilligers voor de vluchtelingen.

Het speciaal voor de gelegenheid, een kerstfeest voor bejaarden in De Meent, samengestelde koor zong overigens zeer verdienstelijk en werd begeleid door de Louise Prins, Richard Vrolijk en Peter Zeijderveld op accordeon. Aan het slot van hun verhaal staken de vertellers – Brandes al eerste – een lichtje aan. En daar sloot het uitbundig door de volle zaal meegezongen ‘Steek dan een kaarsje aan, laat je gedachten gaan , want dan ben jij toch een beetje bij mij’. En misschien was dat wel de voornaamste boodschap van de middag.

Sopraan

Hoogtepunt ervan was trouwens het optreden van mezzosopraan Claudia van der Wilt, die – begeleid door Jorrit van den Ham – Panis Angelicus van César Franck en Cantique de Noël ten gehore bracht.

Brandes maakte in de week voor kerst trouwens een toer door de wijken, wat past bij zijn portefeuille (Wijkbeheer) in het college van B&W. Hij bezocht alle wijkcentra en op de donderdag zelfs vijftien locaties. In sommige ervan waren meetings met bomvolle zalen gaande. De bijeenkomst was georganiseerd door welzijnsorganisatie Vita, gemeente en stichting Muzikaal Mokum.

Het koor sloot in De Meent af met een gezongen kerstwens. De zaal zong het refrein mee: ‘Laat het ’n kerstfeest zijn zonder verdriet en pijn.’. Waarvan akt

 

Lees ook:Kerstmusical in aula KKC 24 december
Lees ook:AdHoc popkoor: feestconcert in Griffioen
Lees ook:Koor Odyssee in Nieuw Vredeveld
Lees ook:Kerstfeest ouderen
Lees ook:Druk ‘open huis’ opvang vluchtelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.