Rolstoelen voor wijkcentra

Om de toegankelijkheid van wijkcentra te vergroten stellen B&W een rolstoel aan wijkcentra. Dat meldt wethouder Herbert Raat aan de gemeenteraad. Vorige week bood hij het eerste exemplaar aan in Westend, meldt het Amstelveens Nieuwsblad. Amstelveen.blog.nl werd bij die gelegenheid zoals gebruikelijk genegeerd.

De gemeente stelt de stoelen beschikbaar op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Martin Kleij van de Reumapatiëntenvereniging had haar benaderd over een rolstoel in wijkcentrum Westend, voor slecht ter been zijnde bezoekers.

Naar aanleiding hiervan is via AanZ geïnventariseerd of ook bij andere wijkcentra behoefte is aan een rolstoel. Toen bleek dat die ook bestaat bij Ontmoetingscentrum De Meent en Steunpunt Middenhof. Bij wijkcentra Alleman, De Bolder en ’t Open Hofstaan al rolstoelen die beschikbaar zijn voor bezoekers. In totaal gaat het nu dus nog om drie exemplaren.

In het depot van leveranciers van hulpmiddelen staat een aantal rolstoelen. De gemeente is daarvan eigenaar. Drie rolstoelen worden geschonken aan De Meent, Wijkcentrum Westend en het Steunpunt Middenhof. De rolstoelen worden in eigendom geschonken, de beheerders zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud.

 

 

Lees ook:De Bolder drukker sinds verbouwing
Lees ook:Overzicht programmering jazz in wijkcentra
Lees ook:Cardanus cursussen van start
Lees ook:Brandes naar alle wijkcentra
Lees ook:Activiteiten in wijken en wijkcentra

Eén reactie op “Rolstoelen voor wijkcentra

  1. Slimpie

    Prachtig die rolstoelen voor IN het wijkcentrum, maar hoe moet die mensen er komen? Lopend soms???

    Het is misschien wel een goed plan om in navolging van de voedsel/kledingbank een soort bank te maken voor de absolute minima waar ze gebruikte rolstoelen, rollators, sta-op stoelen, hoog/laag bedden enz. heen kunnen brengen. Vele familieleden stellen er namelijk geen prijs meer op en laten ze gewoon staan. Vaak staan ze dan ook maar ongebruikt daar dan, totdat iemand het weggegooid. Dat is zonde.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.