‘Dream Team’ bij jazz in de buurt

Floriaan-Wempe

In het kader van ‘Jazz in de buurt’ treedt vrijdag 19 februari ‘The dream team’ op in De Meent (Orion 3). De groep bijzondere jazzmuzikanten vormen dat team met elkaar, waardoor swing, beat, harmonie, improvisatie, muziek kleur, ruimte en individuele invullingen tot hun recht zullen komen, belooft de organiserende stichting Tpodium. De formatie bestaat uit Floriaan Wempe op tenorsax; Ryan Hanseler piano; Steven Zwanink dbass, Yoran Vroom op drums.

Hoewel nog jong heeft Wempe al het podium gedeeld met vele andere grote spelers, onder wie Benjamin Herman, Peter Beets, Rik Mol, Juraj Stanik, Joost van Schaik, New Cool Collective, Frank McComb, Slide Hampton, Joe Cohn, Peter Erskine, Reuben Rogers en Gregory Hutchinson.

In mei 2014 behaalde hij cum laude zijn masterdiploma met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tijdens zijn studie werd hij in 2010 als solist uitgeroepen tot winnaar van de Leidse Jazz Award en genomineerd voor de prestigieuze Deloitte Jazz Award.

Ryan Hanseler, geboren in Boston, woont tegenwoordig in Amsterdam. Heeft zijn bachelor en masters degree behaald in de USA en had les van bekende jazzdocenten in New York en New England. Als pianist is hij zowel beïnvloed door de klassieke als ook jazz-componisten en vertolkers.

Steven Zwanink komt van Vancouver in Canada, deed zijn bachelor in Montreal, studeerde ook in Trondheim Noorwegen en kwam in 2008 voor zijn master studie naar het KC in Den Haag.

Drummer Yoran Vroom is geboren in Suriname, had eerder les van het drumfenomeen Eddy Veldman en werd door zijn uniek talent steeds vaker gevraagd voor de optredens in internationale ensembles van o.a. Brandford Marsalis, Frank McComb en Hammond speler Cory Henry waarmee hij diverse internationale optredens maakte.

 

 

Lees ook:Vintage Jazz Sextet in de Bolder
Lees ook:Paradigm Quartet in De Bolder
Lees ook:Jazztrompettist Philip Harper met band in Randwijck
Lees ook:Amstel Big Band bij slot jazzseizoen
Lees ook:Nu lidmaatschap bij jazz in de wijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.