Ook in Waardhuizen wijkstichting

Behalve die in Bovenkerk en Groenelaan, blijken ook bewoners van de wijk Waardhuizen /  Middenhoven orde te willen scheppen in de chaos die de gemeente in de wijken onder het motto ‘zelfredzaamheid’ teweeg heeft gebracht. Terwijl al wijkplatforms bestonden, wil de gemeente daarnaast Bewoners Initiatief Groepen  (BIG) oprichten, bestaan er door welzijnsorganisatie Aanz beheerde wijkcentra (wat in Bovenkerk dan weer niet het geval lijkt), waar vrijwilligers weer het werk doen, zijn er sociale teams aan het werk en wordt een wijkcoach geacht de activiteiten te coördineren. Om maar wat te noemen.

In de wijken richt men, want de bomen het bos niet meer ziende, stichtingen als koepels op om enige helderheid in het doolhof te krijgen. Ook in Waardhuizen / Middenhoven werd in januari een stichting opgericht. In de Stichting Ontmoeting Waardhuizen, functionerend als een koepel, zijn wijkplatform en Vrijwilligers Platform De Meent ondergebracht. Voorzitter is W.A.Bomgaars, die tot voor kort voorzitter van het wijkplatform was.

“De nieuwe stichting vormt als rechtspersoon één wijkorganisatie met een eigen ontmoetingscentrum (De Meent), een eigen wijkkrant (de Gondelkoerier) en de invulling van het activiteitenbudget dat dor de gemeente ter beschikking wordt gesteld”, schrijft Bomgaars in de Gondelkoerier.  “De gemeente blijft daarnaast ook de huisvesting (De Meent) faciliteren en de kosten dragen voor de professionele ondersteuning.”

Die laatste komt dan weer van de organisatie AanZ, een samenwerkingsverband van Vita en de organisatie Participe, waarmee de gemeente een contract heeft. Onder het motto ‘Burgers aan zet’, zoals de beleidsnota van de gemeente over het welzijnswerk in de wijken heette, hebben wijkbewoners nu zelf invloed en controle over wat er in hun buurt gebeurt, constateert Bomgaars. Dat de nieuwe stichting er kwam, is volgens hem het gevolg van een door het wijkplatform gehouden enquête in de wijk. Hij zegt dat de gemeente de oprichting steunt. Binnen de stichting zijn vijf werkgroepen actief: Groen (woon- en leefklimaat), grijs (wegen en verkeer), blauw (veiligheid), rood (welzijn, sociale samenhang, alle activiteiten in wijk en De Meent) en geel (preventieve gezondheidszorg).

Het voorlopige bestuur houdt op 16 maart een informatieve bijeenkomst in De Meent aan de Orion 3 (20.00 uur), waarvoor men zich kan aanmelden bij [email protected]. Daar kunnen ook kandidaten voor de werkgroepen terecht.

Lees ook:Bomgaars weg als ‘wijkvoorzitter’
Lees ook:Nieuwe Gondelkoerier en wijkstichting
Lees ook:Burgemeester trekt de wijken in
Lees ook:Middenhoven klaagt over verdwijnen bus uit wijk
Lees ook:‘Ververs inhoud biebs zorgcentra in Middenhoven’

7 reacties op “Ook in Waardhuizen wijkstichting

 1. frank

  Waar kan ik nu eens antwoorden vinden op de vragen die aan de burgemeester zijn gesteld, tijdens haar kennismakingsbezoek in Waardhuizen/Middenhoven. Ik heb heb van die vragen ook weinig mogen vernemen in de plaatselijke pers.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PG van Faassen

   Niet zeuren frank. Vraag een gesprek aan met de burgemeesteres i.p.v. via duistere blogjes a la rvw dubieuze kreten te slaken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    Wat zeur je nou, ik was zelf bij dat bezoek en die vragenstellerij aanwezig. Het was allemaal openbaar, dus dan mag je ook openbaar antwoord verwachten.Trouwens dit “duistere” blogje is wel zo ongeveer het enige in Amstelveen dat nog wel eens een eigen geluid laat horen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marianne

     Klopt @ frank bikker, dit duistere blogje is gelukkig nog het enige blogje dat een beetje democratie en openheid vertegenwoordigt.

       /   Beantwoorden  / 
    2. W.A.Bomgaars

     @frank
     Er is een terugkoppeling geweest naar het wijkplatform op 17-12-2014.
     Om duistere reden is deze niet doorgegeven aan de betrokken insprekers waarvoor excuus.
     Heb dit document inmiddels geplaatst op de site wijkplatformsamstelveen.nl > wijk > documenten > brieven.
     Zal zorgdragen dat insprekers alsnog worden geïnformeerd.
     Lex Bomgaars

       /   Beantwoorden  / 
     1. frank

      Bedankt, alleen kunnen deze papieren niet alsnog toegestuurd worden naar Amstelveen Blog en Dichtbij.nl en de eventuele vragenstellers?Deze fout is namelijk niet leuk voor de betrokken insprekers en belangstellenden.

        /  
 2. gerben

  Secretaris vacant, dus begrijpelijk. Iets voor Frank die taak?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.