Kwartet Joris Teepe in De Bolder

 

JORIS TEEPE

Het kwartet Joris Teepe treedt vrijdagavond, 6 februari (20.00 uur) op in de Bolder aan de Groenhof 140. Dat gebeurt in het kader van ‘Jazz in de buiurt, georganiseerd door Stichting Tpodium.

Het ensemble bestaat deze keer uit voornamelijk New Yorkers ook al wonen drie van de vier leden inmiddels in Nederland. Bassist Joris Teepe vertrok in 1992 naar New York en wist daar als een van de weinige Nederlanders carrière te maken in de jazzscene. Hij speelde met grootheden als Randy Brecker, Benny Golson en John Abercrombie.

Negen jaar was hij de bassist van de drummer Rashied Ali en diens kwintet. Regelmatig brengt hij Amerikaans talent naar Nederland. De New Yorker Adam Kolker (tenor sax & basklarinet) is vooral bekend geworden van zijn werk in de Latin muziek met o.a. Ray Baretto. Drummer Steve Altenberg woont al enkele jaren in Amsterdam en doceert aan het conservatorium in Groningen. Jasper Soffers is een gerenommeerd pianist die met vele beroemde muzikanten als Kenny Wheeler, Roy Hargrove, John Scofield en John Clayton heeft gespeeld. Hij is ook pianist in het Metropole Orkest, speelt met vele bekende Nederlandse musici als Jan Menu, Bart Wirtz en Till Brönner en is docent aan twee conservatoria.

 

 

Lees ook:Jazzkwartet Mewe bij Villa Randwijck
Lees ook:Jonn Reyna Trio: jazzconcert in Villa Randwijck
Lees ook:Jonn Reyna Kwartet in Bolder
Lees ook:David Golek trio in Noorddamcentrum
Lees ook:Marnix Busstra Band in De Meent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.