Overlast door jongeren daalt in Groenelaan

De overlast door jongeren in Groenelaan daalt behoorlijk. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente tijdens de dinsdagavond gehouden wijkvergadering. Vorig jaar zette de daling al in en waren er nog 38 meldingen, waarvan 28 tot en met augustus. Dit jaar werden er in die periode 15 geregistreerd. Jeugdoverlast heeft een hoge prioriteit bij de gemeente en wordt in samenwerking met de gemeentelijke afdeling jongerenwerk aangepakt. Maar jongeren hebben soms nu eenmaal ook de behoefte met elkaar te kletsen op een ‘hangplek’ of elders. Wat veel ouderen als door jongeren veroorzaakte overlast ervaren, is nooit volledig uit te bannen, zei iemand van die afdeling.

Een wijkbewoonster beaamde dat. “Er is er hier niet één onder de veertig. Hebben wij vroeger ook geen rottigheid uit gehaald? Ga met die jongelui praten”, zei ze. En daar was eigenlijk de meerderheid het wel mee eens.

Er is overigens een compleet nieuw bestuur aangetreden voor het wijkplatform. Dat bestaat uit voorzitter Jaap Rijk. secretaris G. Witkowski, penningmeester Andrea Kol en Henk Bleekermolen. Het wijkplatform wil, hoewel die niet meer automatisch door de gemeente wordt betaald, uit eigen budget een wijkkrant financieren. De voor meer wijken bestemde krant, is verdwenen, maar wijkplatforms in Waardhuizen, Bovenkerk en Westwijk hebben publicaties uit eigen wijkbudget veilig gesteld, nu de gemeente die niet meer financiert.

Lees ook:Eigenaar ‘t Kreigertje horeca-voorzitter
Lees ook:Westwijkplatform slaat nieuwe wegen in
Lees ook:Bestuur wijkplatform Keizer Karelpark opgestapt
Lees ook:Vergadering bewoners Waardhuizen-Middenhoven
Lees ook:GroenLinks wil snel jongerencentrum Westwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.