Enquête in Randwijck over draagvlak betaald parkeren

De gemeente gaat in Randwijck een enquête houden om de mening van de bewoners te peilen over invoering van betaald parkeren in de wijk. Dat is toegezegd tijdens een wijkbijeenkomst. Aan betaald parkeren zou moeten worden gekoppeld dat wijkbewoners vergunningen krijgen. De parkeerdruk is – zo blijkt uit gemeentelijk onderzoek – in Randwijck opgelopen doordat in het aangrenzende Buitenveldert betaald parkeren werd ingevoerd. In bepaalde delen van de wijk is de druk overdag heel hoog (meer dan 85%), in andere valt die mee, bleek uit metingen. Op de wijkavond zijn de voor- en nadelen van betaald en vergunning parkeren uitgelegd. De meeste aanwezigen spraken zich uit voor een enquête erover.Voorzitter Nicole Bosewes is blij dat die er komt. “Het is belangrijk dat bewoners zich kunnen uitspreken over een onderwerp dat hen duidelijk zo na aan het hart ligt. Voor een ingrijpende oplossing zoals vergunninghouder parkeren moet draagvlak onder bewoners bestaan”, zegt zij. Over de aanpak van en planning voor de enquête houdt de gemeente contact met het wijkplatform.

Lees ook:ChristenUnie tegen betaald parkeren deel Randwijck
Lees ook:Betaald parkeren rond Laanhorn
Lees ook:Betaald parkeren in Randwijck
Lees ook:D66: ‘Randwijck moet zelf beslissen over parkeervergunning’
Lees ook:Ook betaald parkeren in Berken- en Eikenrodelaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.