Sint op 5 december in Buurtkamer

In de Buurtkamer aan de Van der Hooplaan wordt woensdag 5 december een Sinterklaasfeest gegeven. Het begint om 15.00 uur. Hij heet overigens eigenlijk Nicolaas en werd in het jaar 270 in Pataras, in het zuiden van Turkije, geboren. Toen zijn ouders op jonge leeftijd stierven, erfde hij al hun geld,  maar hield dat niet voor zichzelf. Hij deelde het uit aan arme mensen. Later werd Nicolaas bisschop van de Turkse stad Myra. Omdat hij vele goede daden verrichtte, werd hij op 6 december 342 (zijn sterfdag) heilig verklaard, zodat hij Sint voor zijn naam kreeg. Heilig houdt in dat men altijd voor anderen zorgt en helpt waar dat nodig is. In de loop der eeuwen is zijn naam omgevormd tot Sinterklaas. Al jaren verrast Sint Nicolaas Nederlandse kinderen met een eigen feest, want in het land van herkomst kent men hem niet. En onbekend maakt vaak onbemind. Bijvoorbeeld had een jongetje een oma op bezoek uit zo’n ander land. Zij kreeg van Sint Nicolaas een door hem geschreven brief in een envelop, die zij weer mee terug nam naar haar land om daar voor te lezen en te vertellen over het Sinterklaasfeest in Amstelveen.

 

Lees ook:Intocht Sint Nicolaas 12 november
Lees ook:Sint komt met echte zwarte Pieten
Lees ook:Feest in Stadshart na intocht Sinterklaas
Lees ook:Sinterklaas komt op 18 november
Lees ook:Sinterklaas feestelijk en massaal ontvangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.