Voortbestaan wijkblad Gondelkoerier onzeker

De Gondelkoerier, het driemaandelijkse wijkblad voor Middenhoven en Waardhuizen lijkt in het voortbestaan bedreigd door de wegzakkende advertentiemarkt. Begin januari werden 214 potentiële adverteerders aangeschreven, maar niet één reageerde, meldt de redactie. De enige positieve reactie kwam van buiten de gemeente. ‘Het heeft geen zin op deze manier door te gaan met het werven van advertenties,’ meldt het blad. Jaarlijks vallen adverteerders af. Dat maakt de toekomst van het blad onzeker, constateert de redactie. ‘Het zou zonde zijn als een zo goed gelezen en gewaardeerd blad als dit na 29 jaar niet meer zou kunnen verschijnen.’

Lees ook:Gondelkoerier heeft te weinig advertenties
Lees ook:Ook Amstelveens Nieuwsblad op kleiner formaat
Lees ook:Gerritsen (ex-Dichtbij) start nieuw blad
Lees ook:Nieuw nummer Gondelkoerier
Lees ook:Colofon

31 reacties op “Voortbestaan wijkblad Gondelkoerier onzeker

 1. Hans van der Liet

  Onzin. Het zou een zegen zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans van der Liet

  De hoge waardering voor het blad blijkt wel uit de bereidheid van adverteerders om de portemonnee te trekken. Proest. Gewoon kappen met die narcistische hobby van u, Herr Demming.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Beetje kort door de bocht. Het blad barst zo te zien nog van de advertenties, maar de inkomsten lopen terug blijkbaar. Overigens lijden alle media onder verminderde reclame-inkomsten, daaraan kun je niet de waardering van de lezers/luisteraars/kijkers afmeten. Kent u het blad trouwens?

     /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     U baseert zich dus op van horen zeggen, constateer ik. Lijkt mij niets voor u.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Hans van der Liet

      Ik doe dat inderdaad, net als u. Maar ik ben dan ook geen journalist die een eigen onderzoeksplicht heeft, vind ik. Maar ja, misschien doceert men op de School voor de Journalistiek niet langer, dat men als journalist een eigen onderzoeksplicht heeft, maar dat men klakkeloos persberichten van de gemeente en zo mag overschrijven en voor zoete koek mag slikken.

        /  
 3. Johan Bos

  Waar baseert u op dat ik dat doe? Maar moet ik, als ik bijvoorbeeld een persbericht ontvang over vier thema-avonden rond het jubileum van een r.k. begraafplaats, aannemen dat die er niet komen, dat de begraafplaats niet jubileert? U weet trouwens helemaal niet wat ik nog meer doe, naast de uiterst beperkte tijd die ik aan amstelveen.blog besteed. Overigens, journalist of niet, u maakt via deze site dingen publiek die u dus louter van horen zeggen heeft…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans van der Liet

   Omdat u zichzelf het zo genadiglijk toestaat van anderen dingen aan te nemen, doe ik dat ook.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan

    Ik ben dus uw voorbeeld? En u mijn volgeling?

      /   Beantwoorden  / 
 4. Hans van der Liet

  In menig opzicht, ja. Het verschil is: u bent journalist, waardoor de lat voor u hoger ligt dan voor mij.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Hans van der Liet

  Ik feliciteer de hangjongeren: de Gondelkoerier, het Verlautbarungsorgan van hun vijand Herr Demming, dat qua eenzijdigheid van berichtgeving niet onderdoet voor de Pravda en de Waarheid, zal weldra ter ziele zijn.
  Door een gericht droogleggen van de advertentiegeldstromen wordt dit schotschrift definitief de nek omgedraaid.
  Nu wel even bekijken wat ik dan voortaan in de kattenbak moet leggen, want 1 ding deed de Gondelkoerier wel goed: hij absobeerde geweldig.

    /   Beantwoorden  / 
 6. johanna

  Het zou HEEL jammer zijn als dit ‘boekje’ zou verdwijnen.
  Wel zou ik het prettig vinden als bewoners erin kunnen schrijven zonder dat hun naaam eronder/evt met pseudoniem, moet evt. wel bij de redactie bekend zijn.
  Het Gondelkoerierpapier absorbeert niet in tegendeel stoot af m.n. bij H.
  Ben zijn negatief, afkrakend gedoe, SPUUGZAT!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Johanna, ik kan me goed voorstellen dat u onder pseudoniem wilt schrijven. De brullende onzin die u schrijft, zou ik ook niet onder mijn eigen naam durven te publiceren.
  En ik weet niet wat uw huisdieren allemaal uitscheiden en -schijten, maar het plasje van mijn katten wordt moeiteloos opgenomen door de Gondelkoerier. Nooit eerder kon men met zoveel reden zeggen: de inhoud van dat blaadje is het papier niet waard waarop het gedrukt is.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hans van der Liet

  Overigens schijnt de bekende Nederlandse uitdrukking “liegen alsof het gedrukt staat” pas goed in zwang te zijn geraakt na het verschijnen van het eerste exemplaar van de Gondelkoerier destijds.

    /   Beantwoorden  / 
 9. johanna

  Spreek bij deze mijn waardering uit voor al degenen, die bijdragen tot het tot stand komen van de GONDELKOERIER en voor het vele vrijwilligerswerk dat o.a. JAN doet, petje af! :)

    /   Beantwoorden  / 
 10. Hans van der Liet

  Petje af en over en sluiten met de Gondelkoerier! Tabee, we zullen er geen traan om laten om dat schotschrift dat beter “The world according to Demming” had kunnen dragen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Andreas

   Dit lijkt mij nogal overdreven. Maar u liet eerder al weten dat u het niet hebt gelezen, doch conclusies trekt op basis van wat u erover hebt gehord. Gelukkig dan toch maar dat u – met een dergelijke gemakzuchtige manier van beoordelen – niet bij de rechterlijke macht terecht bent gekomen. Dat zou ongetwijfeld tot nog meer gerechtelijke dwalingen hebben geleid.

     /   Beantwoorden  / 
 11. Hans van der Liet

  Daarentegen zou menig crimineel die er nu schaterlachend vanaf is gekomen met twee weken taakstraf (voorwaardelijk) na mijn vonnis jarenlang in de kerker zuchten voor de afgrijselijke misdrijven die hij pleegde.
  Bovendien sta ik in mijn kritische beoordeling van de povere kwaliteit van de Gondelkoerier bepaald niet alleen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Het gaat er niet om of u alleen staat, maar of u meehuilt met die andere wolven in het bos zonder het voorwerp van uw kritiek zelf te hebben gezien. Weet u zeker dat het blad uitsluitend de mening van de heer Demming weergeeft? Ik heb dat na lezing van het blad niet zo gezien.

     /   Beantwoorden  / 
 12. Hans van der Liet

  Zekerheden zijn er weinig in het leven. Moet u God gezien hebben om in Hem te geloven?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Uw oordeel over dat blad is dus gebaseerd op geloof? Persoonlijk heb ik meer geloof in God, over Wie ik trouwens door de Bijbel veel te weten kom, dan in praatjes van mensen. Verder geeft nu dus toe niet zeker te zijn van uw bewering dat de Gondelkoerier nagenoeg uitsluitend de persoonlijke opvattingen van de heer Demming ventileert.

     /   Beantwoorden  / 
 13. Hans van der Liet

  Ik ben daar net zo van overtuigd als u en ik overtuigd zijn van het bestaan van God. Alleen ben ik niet een ongelovige Thomas die eerst zijn vingers op de stigmata moet kunnen leggen om te kunnen geloven. Zalig zij die niet zien en tòch geloven. Dat IK u dat nou moet vertellen, het is te gek voor woorden!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   En u pleegt mij te verwijten dat ik teveel geloof wat de gemeente beweert. Maar goed. Het geloof in de al eeuwenlang door de profeten aangekondigde Messias was en is natuurlijkl wel iets anders dan dat in de verhalen van roddelende Amstelveners. Of hebben God en zij volgens u hetzelfde niveau? Ik ben het er overigens mee eens dat niet zien en toch geloven tot zaligheid leidt. Tegelijk zegt de Schrift dat wij alle dingen zouden moeten ONDERZOEKEN om het goede te kunnen behouden. Of wat u ten aanzien van de Gondelkoerier hebt gedaan onderzoek kan worden genoemd, waag ik toch een beetje te betwijfelen.

     /   Beantwoorden  / 
 14. Albert Schenk

  Heb je ooit, doornroosje of sneeuwwitje gezien?? Sprookjes geloven is mooi, en dat moet zo blijven.God, Sinterklaas en de Zeven Dwergen dat maakt het leven leuk!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Hans van der Liet

  Het komt u niet toe te twijfelen aan de kracht van mijn geloof.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Zeker. Maar de kracht van uw geloof impliceert blijkbaar dat u alles en iedereen gelooft. Zoals Eva….destijds. Dat heet dacht ik goedgelovig. Mag van mij hoor. Maar u hebt zelfs niet het begin van bewijs geleverd voor u beoordeling van de Gondelkoerier. En dat past niet zo bij u, als het over aardse zaken gaat, dacht ik.

     /   Beantwoorden  / 
 16. Hans van der Liet

  Ik ben journalist noch rechter. Bewijzen hoef ik niet te zien. Ik kan volstaan met het hebben van een overtuiging, die wordt onderbouwd door waarnemingen van mensen die ik vertrouw.
  Eerder nog kruipt een kameel door het oog van de naald dan dat u mij kunt wijsmaken dat de Gondelkoerier aan objectieve berichtgeving doet.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   U roept dat, maar doet geen enkele poging aan te geven waar dat uit blijkt. Ik zeg niet bij voorbaat dat u ongelijk hebt, maar heb het – behoudens een enkel persoonlijk stukje van Demming – niet kunnen vaststellen. Zal wel aan mij liggen, maar misschien kunt u mij eens proberen te helpen. Overigens moet men met overmatig vertrouwen in mensen oppassen. Niemand is goed, zelfs niet tot één toe (Romeinen 3:23).

     /   Beantwoorden  / 
   1. Hans van der Liet

    Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten, luidt een goed spreekwoord. Aangezien ik zelf zeer betrouwbaar ben, vertrouw ik ook de mensen die in mijn vriendenkring gastvrijheid genieten volkomen.
    Ik heb de plicht noch de behoefte om u ervan te overtuigen dat de Gondelkoerier niets anders is dan een smadelijk en schandalig achotschrift, dat door een oude, grijze man wordt volgeschreven die vol wrok zit en die op die manier probeert zijn gram te halen op een maatschappij die hem nooit echt accepteerde, omdat hij als Achterhoeker voor het grote geld naar het Westen was getrokken en eenmaal rijk geworden datzelfde Westen door het slijk ging halen.
    Het is voldeonde dat ik het weet, u mag van mij geloven wat u wilt. Al wilt u de Gondelkoerier op gelijke hoogte stellen met de Herald Tribune, Le Figaro en de Frankfurter Allgemeine Zeitung, het zal me eerlijk gezegd volkomen worst wezen.

    Misschien kunt u uw tijd echter beter besteden aan het uitzoeken wie de vier wethouders gaan worden. Dat zou nog eens een mooie scoop opleveren! Behalve Jan-Willem Groot weet ik er nog niet een.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     Met het zoeken naar de wethouderskandidaten ben ik bezig. Maar men blijft voorshands, zoals gebruikelijk in de politiek na de verkiezingen, als de kiezers weer vier jaar de boom in kunnen, in de achterkamers. Wat Demming betreft: ik hemel hem echt niet op, maar vind u weigering ook maar een spoor van indicatie te geven over het waarom van uw beschuldiginen beschamend. Waarom helpt u niet mijn ogen daarvoor te openen als ik de vooringenomenheid uit de teksten in dat blad niet zo kan halen als u blijkbaar (hoewel u ze – daar lijkt het op – niet hebt gelezen).

       /   Beantwoorden  / 
     1. Hans van der Liet

      Nogmaals, ik ben geen journalist en heb dan ook de taak noch de pretentie om aan publieksvoorlichting te doen. Dat politici in achterkamertjes tot de beste resultaten komen is bekend. Maar het scheidt de goede van de slechte journalisten dat ze dermate goede contacten hebben met politici in de achterkamertjes, dat die bereid zijn te lekken naar de betreffende journalisten. Zodat die weer eens een scoop kunnen hebben.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.