Kenniscafé in bieb over leefstijl en ‘houdbaarheid’

In de bibliotheek aan het Stadsplein wordt zondag 25 februari van 11.30 uur af een zogenoemd Kenniscafé gehouden onder de naam ‘Check je houdbaarheid’. Het gaat over een verstandig leefpatroon. Kosten: €5 (leden) en €10 (niet-leden). Overigens kan met telkens voor een maand lid worden á € 3,90.

Een verstandig leefpatroon kan veel ouderdomsklachten voorkomen, zegt de bieb. Maar in het kenniscafé komen daarover de nieuwste (medische) inzichten aan bod. Journalist Hanny Roskamp schreef er een boek over en is zondag te gast bij de bibliotheek.

In het boek ‘Check je houdbaarheid’ behandelen de auteurs Hanny Roskamp en Pim Christiaans 31 onderdelen van de gezondheid, van bloeddruk tot hormonen en van genen tot geheugen. Per onderdeel komen de beste (zelf)testen en de laatste anti-aging adviezen aan bod.

De hoeveelheid medische kennis over het positief beïnvloedden van gezondheid groeit de laatste jaren explosief. Die verdubbelt zich om de 2 jaar, maar heeft gemiddeld 15 jaar nodig om door te dringen tot het grote publiek. Hanny Roskamp stelt zich ten doel dit te versnellen. Zij dook met haar collega Pim Christiaans in wetenschappelijke archieven en interviewde tientallen topwetenschappers opzoek naar onderzoeken waarvan we weten dat ze goed zijn, maar die nog niet worden toegepast.

Hanny Roskamp is freelance journalist met een achtergrond als chemicus voor Nederlandse tijdschriften als Santé, Happinez, Plus Magazine en Fit met Voeding. In het Kenniscafé komen sprekers aan het woord over actuele en maatschappelijk relevante onderwerpen.

 

 

Lees ook:Verhaal achter de heemparken bij de bieb
Lees ook:Boeken in bieb te koop voor € 0,50
Lees ook:Edwin WInkels over Johan Cruijff bij Venstra .
Lees ook:Lezing over vaak zweverige zelfhulpboeken
Lees ook:Leren lezen met Lidewij Paris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.