Mamma café startte tweede jaar babygebaren

Vrijdag 5 januari is het tweede jaar van het Mama Café Amstelveen gestart met een samenwerking tussen Boekhandel Venstra en Indra de Bree – van der Meer. Bij Day Foodbar op het Stadsplein ging het deze keer over samen boekjes lezen.

Het Mama Café wordt georganiseerd door jonge ouders en is een ontmoetingsplek voor hen ouders en opvoeders. In een informele ontspannen setting wordt informatie uitgewisseld.

Een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band tussen ouder en kind en is bovendien goed voor de taalontwikkeling, werd er verteld. En ook dat een baby vanaf 6 maanden al gebaren kan leren waarmee ze duidelijk kunnen maken wat ze willen, zien en denken. Door middel van gebaren kunnen baby´s al meebabbelen over een boek nog voor ze kunnen praten.

Venstra zorgde vrijdag voor de boeken en boekentips en Indra de Bree gaf tips waarmee men ook thuis Babygebaren kan gebruiken bij het voorlezen.

Meer informatie en het gehele jaarprogramma is te vinden op www.jongeoudersinamstelveen.nl en op de facebook pagina van Mama Café Amstelveen.

Initiatiefnemers van het mamma café zijn, behalve Indra de Bree-Van der Meer (eigenares van Kindercoaching Spelend Wijs), Anna-Rose Hartman (eigenares van het merk ‘With a touch of Rose’ van babyproducten) en Esther van Bloemen (zelfstandig babyconsulent). Alle drie hebben zij commerciële belangen bij de doelgroep.

 

Lees ook:Mama Café bestaat een jaar
Lees ook:Kinderyoga in Mamma Cafe
Lees ook:Workshop voorlezen met babygebaren
Lees ook:Café voor jonge ouders aan Stadsplein
Lees ook:Worskshop draagdoek voor baby in Mama Café

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.