Echtscheiding: kinderen houden loyaliteit naar beide ouders

Else/Marie van den Eerenbeemt

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Amstelland blijkt meer dan een week geleden een symposium over de gevolgen van echtscheiding voor kinderen te hebben gehouden, waar ook wethouder Koops van Welzijn sprak. Verder waren er zo’n 75 medewerkers van verschillende organisaties om kennis en ervaringen uit te wisselen. Zij varieerden van psychologen, pedagogisch adviseurs en verpleegkundigen tot schoolmaatschappelijk werkers en scheiding mediators. Familietherapeute Else-Marie van den Eerenbeemt bandrukte hoe ingrijpend een echtscheiding kan zijn voor kinderen. Velen hebben er jaren later nog last van. Van den Eerenbeemt sprak ook over de intergenerationele effecten van echtscheiding en de ondersteunende rol die professionals kunnen bieden aan een kind, onder meer door rekening te houden met de loyaliteit die het kind blijft houden naar de vader en / of de moeder.Scheidingsmediator Dianne Kroezen sprak over de overgang van ex-partner naar collega-ouder en de voorwaarden die nodig zijn om tot een geslaagd ouderschapsplan te komen. Ook de juridische kant van echtscheiding werd belicht. In de pauze en na afloop konden deelnemers terecht nbij informatieve stands. Volgens Koops gaan organisaties steeds beter samenwerken binnen het Deze Centrum voor Jeugd en Gezin. “Wij proberen dat als gemeente met onze regiefunctie zoveel mogelijk te stimuleren,” zei ze.

Lees ook:Cadeautje voor ouders in Week van de Opvoeding
Lees ook:Vernieuwde website voor ouders en opvoeders
Lees ook:Amstelveense vestiging ‘t Kabouterhuis voor kinderen met gedragsprobleem
Lees ook:Opvoedpoli aan Amsterdamseweg
Lees ook:Website jeugd en gezin vernieuwd

4 reacties op “Echtscheiding: kinderen houden loyaliteit naar beide ouders

 1. Frank Bikker

  Ik durf het niet te vragen, maar hoeveel van die deskundigen hebben zelf kinderen en zijn gescheiden?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Mediation Bussum

  @Frank Bikker, Goeie vraag maar desalniettemin is mediation vaak een wijze keuze na een ingrijpende scheiding waarbij er vele factoren een rol spelen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Peter

   Tja, dat is natuurlijk voor eigen stichting praten. Voor alles wat vroeger normaal opgelost werd, verschil van meningen, is nu wel een groep “hulpverleners” te vinden. Vaak nog zwaar gesubsidieerd ook.
   En Mediation Bussum, gaat eens lekker ergens anders spammen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rookworst

    Ik denk dat er eens mediation toegepast moet worden tussen mediation Bussum en hr. Peter. Ik denk dat mediation Bussum huilend de poort verlaat met een burned out van minimaal 6 maanden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.