PvdA: Minima vrijwaren van prijsverhogingen cultuur


Amstelveners met een minimaal inkomen moeten niet de dupe worden van tariefsverhogingen bij cultuur- en welzijnsinstellingen, vindt de PvdA. De gemeenteraadsfractie komt woensdag, bij de behandeling van de financiële kadernota voor volgend jaar, met een motie om door die instellingen aan minima te geven kortingen te compenseren. Zij denkt daarbij aan Cardanus, Vita Welzijn, Volksuniversiteit, Muziekschool, Schouwburg, Kunstuitleen, Cobra Museum en Poppentheater. De kortingen die zij eventueel geven op vertoon van de Amstelveenpas worden op dit moment niet door de gemeente vergoed. Dat moet wel gaan gebeuren, nu die door tariefsverhogingen als gevolg van subsidievermindering in gevaar dreigen te komen, vindt de PvdA. Zij wil dat daarvoor op de begroting voor volgend jaar dertig mille wordt opgenomen, onder het motto ‘Iedereen moet meedoen.’

Lees ook:ChristenUnie: hele tekort Sportbedrijf dekken en topsporthal afblazen
Lees ook:Raad wil royale klachtenregeling bij zorg
Lees ook:Pvda wil voor cultuur half miljoen verhoging afvalheffing
Lees ook:D66 wil visie op Oude Dorp
Lees ook:Gemeente krijgt iets ‘minder minder’ geld van Rijk

Eén reactie op “PvdA: Minima vrijwaren van prijsverhogingen cultuur

  1. frank bikker

    Gezien de cursusgelden bij vele instellingen is het ook met gebruikmaking van de Amstelveenpas nagenoeg onmogelijk om deel te nemen aan deze activiteiten. Het grootste deel van die Amstelveenpas is symboolpolitiek, op enkele uitzonderingen na.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.