Afrit Oranjebaan twee dagen dicht

De op- en afrit Oranjebaan – Beneluxbaan is donderdag 15 en vrijdag 16 februari dagen afgesloten voor verkeer. Dat is het gevolg van het ombouwen van de Amstelveenlijn (tram 51). Om daarbij de kruispunten Kronenburg en Zonnestein ongelijkvloers te kunnen maken gaat de Gasunie de gasleiding verleggen die ligt tussen de Rembrandtweg en Onderuit.

Dit gebeurt met behulp van een gestuurde boring. Tot eind april worden hiervoor werkzaamheden verricht op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. Op dagen dat er geboord en ingetrokken wordt kan het eventueel uitlopen tot deze activiteiten gereed zijn. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het inrichten van de werk- en opslagterreinen, het lassen van de stalen buizen, de daadwerkelijke boring, het intrekken van de gasleiding en het opruimen van de werk- en opslagterreinen.

 Bij een gestuurde boring wordt een buis/leiding onder de grond doorgetrokken, waarbij alleen het begin- en eindpunt bovengronds komen. Dit levert minder overlast op voor de omgeving dan een open ontgraving, omdat er geen sleuven gegraven hoeven te worden.

Eén rijbaan

Tot eind april wordt er ter hoogte van de werkzaamheden één rijbaan afgezet op de Beneluxbaan.

Op donderdag 15 en vrijdag 16 februari is de op- en afrit van de Oranjebaan dus in verband met het boren en intrekken van de gasleiding dus afgesloten.

Geen fietspad

Het fietspad langs de Beneluxbaan vanaf de Oranjebaan tot de Rembrandtweg zal langdurig afgesloten zijn voor (brom)fietsers. De fietsomleidingsroute vindt men op amstelveenlijn.nl/gasunie. Verder zal er nabij de werkterreinen sprake zijn van geluidshinder.

Vragen over de werkzaamheden, kan men mailen naar [email protected] of telefonisch stellen via 020 – 470 4070 (24 uur per dag / 7 dagen per week bereikbaar). Ook zijn er iedere woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur experts van de Amstelveenlijn aanwezig in het belevingscentrum Amstelveen InZicht aan het Stadsplein (boven de bibliotheek).

Lees ook:Drempel in afrit Oranje- Beneluxbaan
Lees ook:Wekenlang verkeershinder op Beneluxbaan
Lees ook:Groen licht beter verkeersknooppunt O’laan
Lees ook:Talloze maatregelen om AV bereikbaar te houden
Lees ook:Vrouw mishandeld bij parkeerruzie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.