Wethouders delen fietslampjes uit

Om fietsers te wijzen op het belang van goede verlichting deelde Amstelveense wethouder Jeroen Brandes (PvdA) maandagavond (22 januari) fietslampjes uit. Hij deed dat samen met zijn collega Robbert-Jan van Duijn (CDA) uit Aalsmeer en de politie.

Op de grens van Amstelveen en Aalsmeer, bij de rotonde op de Legmeerdijk, kregen fietsers zonder verlichting die avond geen bekeuring maar gratis fietslampjes. Een dergelijke  actie voerde Brandes ook vorig jaar. ” Zien en gezien worden is voor fietsers van groot belang”, zegt Brandes.  “Zeker in deze donkere periode. Met deze actie sluiten we aan bij de campagne ‘Ik val op’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en proberen we fietsers samen met de politie alert te maken op het belang van goede fietsverlichting”.

Tips 

Tijdens de actie bleek dat fietsers niet altijd weten dat er aan fietsverlichting ook regels zijn verbonden. Zo moeten de lampjes bij voorkeur aan de fiets zitten en goed naar voor en achter schijnen. De lampjes mogen niet knipperen, moeten goed zichtbaar zijn en er mag niets voor of overheen hangen. Wit of geel licht voor en rood licht achter.

Extra controles

Vanaf volgende week voert de politie gericht controles uit op het gebruik van fietslichten. De politie deelt geen fietslichtjes, maar boetes van € 55 uit als een fietsverlichting niet in orde is.

 

Lees ook:Offensief tegen slechte fietsverlichting
Lees ook:Nieuw offensief tegen lichtloze fietsers
Lees ook:Lichtcampagne fiets gestart
Lees ook:Uitgaanspubliek fietst vrijwel uitsluitend zonder licht
Lees ook:Start campagne voor licht fietsers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.