Duinstreek Haarlemmermeer beter bereikbaar

De Duin- en Bollenstreek in de Haarlemmermeer moeten beter bereikbaar worden. Daartoe hebben Gedeputeerde Staten van zowel Noord- al Zuid-Holland besloten. Zij stelden een zogenoemd voorkeursalternatief vast, dat een verbinding van de A4 naar de N208 inhoudt.

Het doel is ook de leefbaarheid in de Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek en Zuid-Kennemerland te verbeteren. De verbinding van de A4 naar de N208 loopt via de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp en de noordrand van Hillegom, met een randweg bij Lisse en Zwaanshoek. Van 8 januari tot en met 18 februari 2018 kunnen inspraakreacties worden ingediend. Medio 2018 nemen beide provincies een definitief besluit.

Gedeputeerde Staten (GS) besloten tot dit voorkeursalternatief na vergelijking van zeven alternatieven in de milieueffectrapportage (planMER). De alternatieven zijn daarin beoordeeld op effecten voor onder meer verkeer, milieu, landschap, natuur, landbouw en economie. Tijdens de planstudie is intensief overlegd met de Stuurgroep (de betrokken bestuurders) en de Adviesgroep Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek (met vertegenwoordigers van bewoners, ondernemers en belangenorganisaties). Omdat het om een regionale opgave gaat en niet om een enkel knelpunt, is gekozen voor een combinatie van onderdelen uit de zeven alternatieven.

De kern is dus een verbinding van de A4 naar de N208 via de noordrand van Hillegom (de ligging van alternatief Zuid), met een directe verbinding naar de Weerlaan. GS houden de mogelijkheid open de weg in de toekomst door te trekken naar de N206. Ook stellen GS een verbinding voor tussen Lisse zuid en de A44, en een randweg bij Zwaanshoek. Dit zijn beide onderdelen van alternatief ‘NOG Beter 2.0’.

Inspraak

Van 8 januari tot en met 18 februari 2018 kunnen inspraakreacties (zienswijzen) worden ingediend op de planstudie en het voorkeursalternatief. Tijdens de inspraakperiode zijn alle onderzoeksrapporten van de milieueffectrapportage en de bijbehorende toelichting op het besluit van GS te downloaden vanaf www.noord-holland.nl/Duinpolderweg. De stukken zijn ook in te zien bij de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland en in de gemeentehuizen van Bloemendaal, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse en Noordwijkerhout.

Inloopbijeenkomst

Op dinsdag 23 januari 2018 organiseren de provincies en hun partners een inloopbijeenkomst in congrescentrum De Leeuwenhorst in Noordwijkerhout van 17.00 tot 21.00 uur. Belanghebbenden kunnen daar vragen stellen over de onderzoeken en het voorkeursalternatief en hun eventuele inspraakreactie delen.

 

Lees ook:Bedrijfsleven achter tunnel-standpunt B&W
Lees ook:Spookrijder aangehouden wegens agressief rijgedrag
Lees ook:Daredevils in P60
Lees ook:Amstelveen in kerngroep Noordvleugel
Lees ook:Onno Hoes burgemeester Haarlemmermeer

8 reacties op “Duinstreek Haarlemmermeer beter bereikbaar

 1. 🤡

  Hoera,nog meer asfalt!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Een verbinding van de A4 naar de N208 houdt volgens mij wederom meer asfalt in. En dan vervolgens stellen dat de leefbaarheid moet worden verbeterd? Dat is ongeveer hetzelfde als klagen over Schiphol en 4 keer per jaar met het vliegtuig op vakantie gaan. Dit land is al zo volgeplempt met asfalt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   In ieder geval nog nooit een oude weg in een bos zien veranderen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Jan Demming

    Zullen we trouwens eens een andere boom opzetten? Ons bijvoorbeeld afvragen hoe het toch komt dat steeds meer mensen gestoord… eh, verward raken in ons land? Ons afvragen waar is de rust gebleven, waar de weinige stiltegebieden zijn gebleven, de vrije ruimte is gebleven en waar al die bossen en heide zijn gebleven? Een goede economie is heel belangrijk, maar mag niet ten koste gaan van de bezittingen die we van ooit hebben mogen erven. Wat dat betreft gaat het met dit land helemaal de verkeerde kant op.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rode Paprika

     Simpel antwoord…de tijdgeest door de neoliberalen gegeven om centen boven mensen te stellen. Natuur zal verdwijnen ten gunste van het grote geld. Er zal niks overblijven.Koester het nog maar ff. Schultz-van Haegen zei het al….de kust gaat volgebouwd worden. Hoera, hoera volgens de VVD en D’66. Als je de rust in je eigen huis nog vindt dan ben je gezegend. Dalijk weer die knallen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Jan Demming

      En vandaag (27/12) maakte de rechter bekend dat ons land niets extra’s hoeft te doen aan de viezigheid die wordt uitgestoten en steeds erger dreigt te worden. Tja, de economie he? Wat binnenkort wel mag is de aanleg van een nieuwe luchthaven bij Lelystad. Nog meer vuiligheid, nog meer verstoring van rust. Met dat verschil dat het lawaai dan wel redelijk over het land wordt verdeeld. Tja, dan is het hele land ontevreden en denkt men misschien na bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Hoewel ik vrees dat men nooit zal nadenken.

        /  
  2. DatMoetAnders

   Marktwerking, Jan. Stilte is schaars geworden en zodoende onbetaalbaar. Kijk maar waar de duurste huizen staan. Veel mensen zijn trouwens net zo bang voor stilte als voor duisternis. Inderdaad volkomen gestoord.

     /   Beantwoorden  / 
 3. DatMoetAnders

  Leefbaarheid? Voor auto’s of voor mensen, dieren, bomen en planten?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.