Christennie wil eind maken aan parkeerellende

Bert de Pijper (CU)

Er moet nu eindelijk een echte oplossing komen voor het toenemende parkleerprobleem in Amstelveen-Noord. Wat B&W nu bedenken is dweilen met de kraan open. Dat vindt de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad, die volgende week met een motie erover komt. Daarin wordt B&W een plan gevraagd om reizigers naar Amsterdam uit zuidelijke gebieden eerder voor het openbaar vervoer te kiezen.

“In steeds meer straten in Amstelveen Noord ontstaat parkeeroverlast. Invoering van betaald parkeren in steeds grotere gebieden, zoals in straten rond in en om Randwijck en Uilenstede, lost niets op. Het echte probleem moet worden aangepakt. Dat is dat reizigers van uit het zuidelijke deel van Amstelveen en de gemeenten Aalsmeer en Uithoorn in Amstelveen Noord hun auto parkeren en dan verder met het OV naar Amsterdam reizen”, zegt fractieleider Bert de Pijper van de ChristenUnie.

Volgens hem moeten reizigers uit het zuiden van Amstelveen en Aalsmeer of Uithoorn naar Amsterdam op een zuidelijker gelegen halte van de OV-trajecten besluiten verder met het openbaar vervoer te reizen.

Subsidie

“Nagegaan moet worden of in het zuiden van de gemeente Amstelveen in de nabijheid van haltes / stations van de Amstelveenlijn en/of andere OV-lijnen P&R’s / parkeerterreinen kunnen worden gerealiseerd”, zegt hij.

Samen met Aalsmeer en Uithoorn moet de gemeente een publiciteitscampagne ontwikkelen om reizigers naar Amsterdam het gewenste besluit vrieger op hun route te laten nemen. Ook stelt De Pijper voor B&W met OV-bedrijven en andere instanties te overleggen in hoeverre subsidiëring mogelijk is voor reizigers die hun auto bij een zuidelijker gelegen halte parkeren en verder met OV naar Amsterdam reizen.

 

Lees ook:Taart wethouders voor goed OV-cijfer reizigers
Lees ook:R-net in Amstelland-Meerlanden: rapportcijfer 7,6
Lees ook:Politiek Amstelveen bezorgd over lijn 51
Lees ook:‘Amstelveenlijn doortrekken naar Uithoorn’
Lees ook:Openbaar vervoer wordt wat veiliger

Eén reactie op “Christennie wil eind maken aan parkeerellende

  1. Jan Demming

    Dat noemen wij het probleem verplaatsen. Als in Amstelveen Zuid plek zou zijn voor een (groot) parkeerterrein, dan was die al lang volgebouwd met woningen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.