Maatregelen KKP-plein wegens ongelukken

Jeroen Brandes

Wegens de ernstige ongelukken die dit jaar op het Keizer Karelplein gebeurden, onderzoekt verkeerswethouder Jeroen Brandes (PvdA) of de reconstructie van het plein niet naar voren kan worden gehaald. De aanleg van een rotonde stond voor 2023 gepland en hield verband met de aanleg van de A9.

Maar er is een piek gedurende de laatste 1,5 maand in het aantal ernstige ongelukken geconstateerd. “Zo was het in oktober en november drie keer raak op deze T-splitsing” schrijft Brandes aan de gemeenteraad. De teller staat nu voor dit jaar op 51 ongelukken. Over aard en oorzaken van de ongelukken heeft de gemeente navraag gedaan bij de politie.

Voor de tot nu toe in 2023 gedachte reconstructie is overigens nog geen budget beschikbaar. Hierover zal nog overleg met de raad plaatsvinden. Naar voren halen van de reconstructie is overigens wel ingewikkeld, meldt Brandes aan de raad. Die complexiteit houdt verband met de enorme hoeveelheid werkzaakheden die de stad te wachten staan ter verbreding van de A9. “Wellicht is een verschuiving van projecten mogelijk en biedt dit enige ruimte. De voorgenomen reconstructie is doorgerekend voor een situatie waarbij de Burgemeester Rijnderslaan niet meer aangesloten is op de Keizer Karelweg, maar tegenover de Meander”, schrijft de wethouder aan de raad.

“We moeten bekijken of de nieuwe situatie met enkele aanpassingen ook kan functioneren als de Rijnderslaan nog wel op enige wijze is aangesloten. Beide kruispunten liggen immers dicht bij elkaar.”

Wegens de urgentie voert de gemeente op korte termijn wel vast een paar kleine ingrepen uit. Onder meer worden de bosschages rondom de splitsing extra gesnoeid, gele attentieborden geplaatst en gekeken of de verlichting ter plekke voldoende is en goed werkt.

 

Lees ook:Drempel in afrit Oranje- Beneluxbaan
Lees ook:Honderd bezoekers infomeeting KK Plein
Lees ook:Zebrapaden en drempels Adamslaan
Lees ook:Parkeren mantelzorgers veel goedkoper
Lees ook:Klachten over hinder in Oude Dorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.