Afsluiting N201 door onderhoud tunnels

De provincie Noord-Holland voert van 2 tot en met 4 november onderhoud uit aan het Amstel-aquaduct (tussen Uithoorn en De Ronde Venen) en de Waterwolftunnel onder de Ringvaart (tussen Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt daardoor omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

De N201 wordt ter hoogte van het aquaduct over de Amsteldijk in Uithoorn afgesloten van donderdagavond 2 november 20.00 uur tot vrijdagochtend 3 november 05.00 uur. Het verkeer tussen de Middenweg Bovenkerkerpolder in Uithoorn en de aansluiting met de N196 in De Ronde Venen wordt omgeleid via de Amsterdamseweg en de N196.

Waterwolftunnel

De Waterwolftunnel wordt afgesloten van vrijdagavond 3 november 19.00 uur tot zaterdagochtend 4 november 06.00 uur. Het verkeer op de N201 tussen de Legmeerdijk in Aalsmeer en de aansluiting met de Fokkerweg in Haarlemmermeer wordt met gele borden omgeleid.

Regulier onderhoud

Voor de veiligheid en doorstroming in de Waterwolftunnel moet de tunnel regelmatig worden onderhouden, meldt de provincie. Meestal gebeurt dit terwijl de tunnel open blijft voor verkeer. Drie keer per jaar wordt hij evenwel afgesloten voor de veiligheid van het onderhoudspersoneel en een snel verloop van de werkzaamheden.

De Waterwolftunnel krijgt niet alleen preventief onderhoud, maar er vinden ook inspecties en testen plaats. Bovendien worden wanden en markeringen gereinigd en de veiligheidsmiddelen gecontroleerd. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen vinden de werkzaamheden ’s avonds en ’s nachts plaats.

Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 – 0200 600 (gratis) of per mail: [email protected]

 

 

Lees ook:Amstelbrug gesloten wegens onderhoud
Lees ook:Informatie over onderhoud Legmeerdijk
Lees ook:Schipholdraaibrug sluit dag voor fietsers
Lees ook:Brug Ouderkerk twee nachten dicht
Lees ook:Provincie verbetert Legmeerdijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.