Lichtcampagne fiets gestart

Zaterdag 7 oktober vond in Zaandam het startsein van de Vervoerregio voor de Fietsverlichtingcampagne 2017. De komende weken worden mensen opgeroepen hun fietsverlichting in orde te maken, zodat op 28 oktober – de landelijke dag voor de fietsverlichting – gevierd kan worden dat alle fietsers opvallend op weg kunnen.

Addy Verschuren nam namens de Vervoerregio en gemeente Zaanstad samen met de zesjarige Michiel uit Purmerend plaats op een fiets om zo al trappend de Dam te verlichten.

 

Verschuren: “Zichtbaarheid in het verkeer is natuurlijk van levensbelang. Wij hopen dat iedereen in de donkere dagen goed verlicht de weg op gaat zodat de kans op ongelukken minder wordt. Daarom vragen we met de ‘Ik val op’ campagne aandacht voor goede fietsverlichting.”

Controle

De komende drie weken voeren de gemeenten in de Vervoerregio intensief campagne voor fietsverlichting. Op 28 oktober is voor het eerst een landelijke dag van de Fietsverlichting. Die dag zullen er in de hele regio samen met de politie, Veilig Verkeer Nederland en Team Alert acties worden gehouden om opvallende fietsers in het zonnetje te zetten. Vanaf 29 oktober controleert de politie meer op fietsverlichting. Mensen die hun fietsverlichting op orde hebben, maken dan dus niet alleen minder kans op ongelukken, maar voorkomen ook dat ze een boete krijgen.

Regionaal

Deze regionale campagne is een samenwerking van Vervoerregio Amsterdam, gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland, Zaanstad, Politie, Veilig Verkeer Nederland, TeamAlert, ANWB en RAI Vereniging.

 

Lees ook:Campagne tegen smartphone op de fiets
Lees ook:Wethouders delen fietslampjes uit
Lees ook:Uitgaanspubliek fietst vrijwel uitsluitend zonder licht
Lees ook:Actie voor Bob in donkere feestdagen
Lees ook:Amstelveen in kerngroep Noordvleugel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.