Twee kruispunten Keizer Karelweg veiliger

John Levie

Om de veiligheid er te verbeteren worden komende zomer twee kruispunten van de Keizer Karelweg opnieuw ingericht. Het zijn die met Graaf Aelbrechtlaan en de Mr. G. Groen van Prinstererlaan. Zij behoren tot de onveiligste kruisingen van Amstelveen.  Bij de Graaf Aelbrechtlaan gebeurden geregeld ongelukken, soms met dodelijke afloop.  Verkeerswethouder John Levie (bbA) zegt dat het college van B&W in deze zittingsperiode zoveel mogelijk van de bestaande plannen voor verhoging van de verkeersveiligheid af wil ronden. “De aanpassingen van de kruisingen op de Keizer Karelweg zijn belangrijk om dat doel te bereiken. De werkzaamheden zijn gepland in de zomer, zodat schoolgaande kinderen, openbaar vervoer, auto’s en winkeliers er zo min mogelijk last van hebben.” . Woensdag 27 februari is er op het raadhuis een informatieavond voor omwonenden. Meer informatie op www.amstelveen.nl.

Bij de Graaf Aelbrechtlaan staan wel verkeerslichten, maar wordt vaak te hard gereden. De Graaf Aelbrechtlaan heeft ook geen vrije fietspaden. Er komt nu een rotonde, zodat minder hard wordt gereden en fietsers en voetgangers voorrang krijgen. Het fietspad op de rotonde is gescheiden van de rijbaan. Daardoor zijn fietsers beter zichtbaar. De rotonde gaat volgens B &W ook de doorstroming van dit drukke kruispunt bevorderen.

Bij de kruising met de Mr. G. Groen van Prinstererlaan ligt wel een rotonde, maar met andere voorrangsregels dan bij andere. Autoverkeer op de Keizer Karelweg heeft voorrang, fietsers en voetgangers hebben die daardoor niet eenduidig. Volgens Levie zorgt dat voor verwarring en gevaarlijke situaties. De normale verkeersregels voor een rotonde zijn er geen alternatief, omdat die de doorstroming teveel zouden belemmeren. De gemeente koos daarom voor de aanleg van een voorrangsplein. Doorgaand verkeer op de Keizer Karelweg heeft er duidelijker voorrang, ook fietsers en voetgangers. De rijbanen worden versmald, zodat auto’s moeten afremmen.

 

Lees ook:Auto te water, niet door nieuwe rotonde
Lees ook:Gemeente extra scherp op verkeersmaatregelen na dodelijk ongeluk
Lees ook:Rotonde vervangt verkeerslichten Sportlaan
Lees ook:Aanrijding met letsel Keizer Karelweg
Lees ook:Gevaarlijkste kruispunt krijgt rotonde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.