D66 en GroenLinks willen meer 30 km straten

Tessa van Wijnen

Terwijl het CDA in een aantal straten – als wijktoegangswegen – de maximum snelheid op 50 kilometer wil houden, pleiten D66 en GroenLinks ervoor die naar dertig kilometer per uur terug te brengen. Dat laatste is in overeenstemming met een plan van B&W. Een voorstel van het CDA om de plannen te veranderen haalde het deze maand nog niet, omdat de stemmen in de gemeenteraad staakten. Maar D66 en GroenLinks denken – met B&W – dat het verlagen naar 30 kilometer de veiligheid gen goede komt. Zij hebben er schriftelijke vragen over aan B&W gesteld. “Kinderen, fietsers, gehandicapten en ouderen zijn minder wendbaar en dus gebaat bij een veilige verkeerssituatie in de wijken”, zegt D66-raadslid Hendriksen. Zijn collega Tessa van Wijnen van GroenLinks deelt die mening. “Het lijkt onzinnig dat in de plannen van ander fracties verschillende wegen die nu al 30km per uur zijn weer worden omgebouwd tot 50 kilometer”, zegt zij. “Het slopen van drempels en het verwisselen van verkeersborden kost ook handen vol geld.”De beide fracties willen opheldering over de gevolgen van wijzigingen die door het CDA zijn voorgesteld in het zogenoemde nieuwe wegencategoriseringsplan. GroenLinks en D66 vinden dat die duur en onveilig zijn.

 

Eerder steunden beide fracties al een motie van D66 om opnieuw te kijken naar de veiligheidsituatie rondom de Eleonor Roosenveltlaan. Meer dan honderd bewoners van die straat lieten weten de huidige situatie onacceptabel te vinden. D66 en Groenlinks hopen dat, bij nieuwe behandeling van het wegenplan andere partijen alsnog tot het inzicht komen dat een veilig Amstelveen alleen kan als er langzamer wordt gereden. Het wegencategoriseringsplan werd in de raadsvergadering nog niet aangenomen, maar aangehouden tot de eerste raadsvergadering in 2013.

 

 

 

Lees ook:Fracties willen maximum snelheden opnieuw bespreken
Lees ook:CDA en GL: meer laadpalen via regio
Lees ook:Meer 30 kilometer straten
Lees ook:D66 en GroenLinks: verkleining Uilenstede dreigt
Lees ook:Oppositie: Lap BBB-akkoord in AV aan laars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.