‘Zilveren pluim’ van politie voor twee reddende burgers

Omdat zij bij een aanrijding tussen een lijnbus en een personenauto op 12 oktober een bestuurder hebben gered,  kregen twee mensen donderdag de Zilveren Pluim, een onderscheiding van de politie voor oplettende burgers. Die werd uitgereikt door Eric van den Boogaart en Onno Brens van politie Amsterdam-Amstelland. Bij het ongeluk in oktober raakte één persoon zwaargewond. Een traumahelikopter, drie brandweerwagens, zeven ambulances en diverse politie-eenheden rukten uit. De bus kwam ten dele in het water terecht, de personenauto vloog in de brand. In de bus raakte niemand gewond.De redders haalden de bestuurder uit de brandende personenauto. Behalve het nog niet helemaal herstelde slachtoffer was ook burgemeester Van Zanen bij de bijeenkomst aanwezig.

 

Lees ook:Weer ernstig ongeluk op kruispunt Aelbrechtlaan-KK weg
Lees ook:Kettingbotsing op Oranjebaan
Lees ook:Paniek door brief met melkpoeder bij SVB
Lees ook:Aanrijding met gewonde op Bovenkerkerweg
Lees ook:Politieschoten op autodieven in Amstelveen

Eén reactie op “‘Zilveren pluim’ van politie voor twee reddende burgers

  1. gerben

    Zilver, idem voor:rood, blauw en wit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.