Meer 30 kilometer straten

John Levie

Er komen meet straten waar maar 30 kilometer mag worden gereden. B&W willen daarmee de verkeersveiligheid verbeteren. De snelheid kan volgens hen vooral in woonwijken, omlaag. Daarom legt het college een zogenaamd  wegencategoriseringsplan aan de gemeenteraad voor. De maximum snelheid van 30 kilometer wordt ingevoerd op Lindenlaan, Van der Leeklaan, Praam, Startbaan, Krijgsman en in de ‘Stadshartlus’ ( Rembrandtweg zuid – Pieter Lastmanweg – Handelsweg – Stadstuinen – Burgemeester Haspelslaan). Verder op bedrijventerrein Legmeer in Kronenburg /Uilenstede en op de Graaf Florislaan, en Zonnestein tussen Rembrandtweg en Van Heuven Goedhartlaan.Volgens verkeerswethouder John Levie zet snelheidsverlaging automobilisten vaak er toe aan andere routes te nemen, die vaak aparte fietspaden hebben. “Daardoor wordt de veiligheid voor fietsers en voetgangers in de wijk verder vergroot. We hebben ervoor gekozen de wegen, waar je straks nog maar30 kmper uur mag rijden, aan te passen op het moment dat ze aan de beurt zijn voor groot onderhoud, zodat de kosten beperkt blijven.”

 

Lees ook:Meer 30 kilometer gebieden op komst in de stad
Lees ook:Levie eens met Amsterdam: snorscooters van fietspad
Lees ook:Tientallen snelheidsovertreders gepakt op Beneluxbaan
Lees ook:Weer wandelchallenge bij AV Startbaan
Lees ook:Veel Amstelveners willen scheuren op Beneluxbaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.