Meer 30 kilometer gebieden op komst in de stad

Er gaat weer eens van alles veranderen met de in de gemeente toegestane maximum snelheden. Er komen vooral meer straten waar maximaal dertig kilometer per uur mag worden gereden. Daarvoor ligt een zogenoemd ‘categoriseringsplan’ klaar voor tal van wegen en straten. Burgers kunnen er van 31 mei tot en met 12 juli over laten weten wat zij ervan denken.  Volgens B&W gaat het om verbetering van de verkeersveiligheid. Volgens wethouder John Levie van verkeer (BBA) leidt snelheidsvertraging op bepaalde wegen er toe dat verkeer andere wegen kiest als doorgaande routes. En dat levert weer meet veiligheid op voor fietsers en voetgangers in de wijken, zegt hij. Ook de inrichting van de wegen wordt erop aangepast. In gewoon Nederlands: er zullen wel weer meer verkeersdrempels komen. De veranderingen zijn onder meer gepland voor Lindenlaan, Van der Leeklaan, Praam, Startbaan, Krijgsman, het Stadshart (Rembrandtweg zuid, Pieter Lastmanweg, Handelsweg, Stadstuinen en Burgemeester Haspelslaan), de Bedrijventerrein Legmeer en Kronenburg/Uilenstedem, alsmede Graaf Florislaan en Zonnestein tussen Rembrandtweg en Van Heuven Goedhartlaan.

Het wegencategoriseringsplan bepaalt de functie van wegen met bijbehorende inrichting en onderhoud. Ook hanteert de gemeente het om bouwplannen af te stemmen op de gewenste verkeerssituatie. De gemeente onderscheidt diverse cat6egorieën wegen: stroomwegen, gebiedsontsluitingswegen en erftoegangswegen.

Stroomwegen zijn  bijna altijd snelwegen. Op gebiedsontsluitingswegen geldt de maximum  snelheid van 100 of 80 kilometer per uur buiten de bebouwde kom en 70 of 50 kilometer per uur er binnen. Op erftoegangswegen is buiten de bebouwde kom 60 en er binnen 30 kilometer toegestaan.

Lees ook:Meer 30 kilometer straten
Lees ook:Geen 30 kilometerzone Noorddammerlaan
Lees ook:CDA: Verkeerslichten Zonnestein moeten blijven
Lees ook:D66 en GroenLinks willen meer 30 km straten
Lees ook:Fracties willen maximum snelheden opnieuw bespreken

Eén reactie op “Meer 30 kilometer gebieden op komst in de stad

  1. gerben

    Hoe meer hoe beter!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.