‘Feestwijken’ op Koninginnedag onbereikbaar met auto

Burgemeester Jan van Zanen

Omdat Amsterdam grote evenementen uit de binnenstad weert, blijven meer dan voorheen waarschijnlijk Amstelveners Koninginnedag in hun eigen woonplaats vieren, denkt de gemeente. Daarom worden extra maatregelen genomen en de wijken waarin de feestelijkheden zich concentreren afgesloten voor auto’s.  Over alle extra maatregelen is er op 3 april een informatiebijeenkomst (19.30 uur) op het raadhuis. Daar zijn ook politie en GGD aanwezig. Burgemeester Jan van Zanen heeft een brief gestuurd naar bewoners in wijken waar veel festiviteiten vallen te verwachten. Daarin staat dat de hulpdiensten zich steeds grotere zorgen maken over de bereikbaarheid, vooral rond de Amsterdamseweg, Elsrijk, het Oude Dorp en delen van Patrimonium. Vandaar de door Van Zanen in overleg met die diensten genomen aanvullende maatregelen, vooral bedoeld om bezoekers van de vrijmarkt en de feestelijkheden zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te laten komen. Delen van het Oude Dorp, Patrimonium en Elsrijk worden afgesloten voor autoverkeer. Voor de straten waarop de vrijmarkten plaatsvinden was dat altijd al zo. Met bewegwijzering worden parkeermogelijkheden aangegeven.

Inwoners van de wijken kunnen overigens op Koninginnedag gewoon de wijk, maar er weer in wordt een probleem. De burgemeester zegt te hopen dat de wijkbewoners het gebruik van hun auto tot noodgevallen beperken. Zij moeten zich kunnen legitimeren, om na te gaan of zij in de betreffende wijk wonen. Vervelend allemaal voor de bewoners van de feestwijken, geeft de burgemeester toe. Maar het is ‘belangrijk dat de bereikbaarheid en daarmee de veiligheid in uw wijk voldoende gegarandeerd kan blijven en dat, mocht zich onverhoopt een calamiteit voordoen, de hulpdiensten ter plekke kunnen komen.’

 

Om deelnemers aan de vrijmarkt in de gelegenheid te stellen hun verkoopwaar neer te leggen, begint de afsluiting van de wijken op 30 april om 07:00 uur. Rond het hoogtepunt van het programma van de festiviteiten zal in verband met de drukte het toezicht verscherpt zijn. Zonodig wordt op matrixborden extra informatie gegeven over de toegankelijkheid van de festiviteiten. Rond 17:30 uur worden alle afsluitingen opgeheven worden. Meer informatie: tel. 020-5404223, e-mail [email protected].

 

Lees ook:Festiviteiten in alle wijken op Koninginnedag
Lees ook:Andere indeling van wijken
Lees ook:Van Zanen leidt beleidsteam veiligheid bij troonswisseling
Lees ook:Elsrijk wil parkeerdruk verminderen
Lees ook:Koningin komt op Koninginnedag naar Stadshart Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.