Raad akkoord met A9 tunnel

Geheel volgens verwachting heeft de gemeenteraad donderdag (1 november) unaniem ingestemd met medewerking van Amstelveen aan de overkapping van de A9. Sommige fracties hadden wel wat kanttekeningen. GroenLinks zou de gemeentelijke investering van 100 miljoen in het project graag gekoppeld zien aan een kilometerheffing, die aan Amstelveen ten goede zou moeten komen. De ChristenUnie zou graag zien dat in het gebied rond de A9 niet alleen circa 4000 woningen komen, maar ook de mogelijkheid voor kerkenbouw open wordt gehouden.

 

Over de instelling van een maximale snelheid zijn de meningen verdeeld. Volgens wethouder Tabak staat die hoog op de agenda. Zij noemde het een van de actiepunten, hoewel haar eigen VVD-fractie er tegenstander van is. Burgerbelangen stelde voor de tunnel de naam van burgemeester Van Son te geven, evenals de voormalige weg met ongeveer het tracé van de A9. Wethouder Pols liet weten dat voor de naamgeving de bevolking zal worden ingeschakeld. De huidige naam Keizer Kareltunnel is een werknaam, legde hij uit.

Lees ook:Politieke vraagtekens bij uitbannen werkende jongeren Uilenstede
Lees ook:Gemeente gaat meningen inwoners weer peilen
Lees ook:Gemeente wil nu veel geld in N201 pompen
Lees ook:SP blijft doorvragen over sloop woningen Oude Dorp
Lees ook:Bedelbrief RTVA aan raad niet naar B&W

22 reacties op “Raad akkoord met A9 tunnel

 1. Rob Nijkamp

  Maar de daadwerkelijke overkapping is 10 jaar verder als het inderdaad allemaal doorgaat. De gemeente Amstelveen heeft vaker een handtekening gezet en is op korte termijn daarna een eigen zelfstandige koers gaan varen.
  Maar als het door mocht gaan dan is een wethouder Polstunnel ook een mooie benaming. Eindelijk een naam die verbonden is met de persoon die getekend heeft voor datgene wat 10 jaar later, na in ieder geval 2 verkiezingen, misschien wordt gerealiseerd.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Dat de A9 wordt overkapt is op zich goed en zeker een compliment waard aan de gemeente Amstelveen. Een beetje hypocriet vind ik echter het eerder gehanteerde argument dat hierdoor de gemeente weer één geheel zou worden. Want een dergelijke wens heb ik de afgelopen 35 jaar nooit eerder gehoord. Waarom dus nu opeens?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Misschien ook nog plek voor een Hans van der Liet-pad voor de onvermoeibare pleitbezorger voor betaalbare woningen voor starters en jongeren?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Hans van der Liet

  Die wens komt nu op tafel, meneer Demming, omdat sinds anderhalf jaar een steengoede coalitie de gemeente Amstelveen regeert.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Taz

  Aan e heren Demming en Nijkamp.

  Heb toch eens een keertje een positieve insteek en niet altijd maar dat azijnzure gezeik.

  Of, verhuis, ga lekker weg, …

  Of, wees een reeel en opbouwend …

  Taz

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hans van der Liet

  Meneer Demming heeft zich nu eenmaal voorgenomen om, nu hij dankzij de commerciële luchtvaart zijn schaapjes op het droge heeft, tegen alles te fulmineren wat hem niet aanstaat in Amstelveen. Je zou dan zeggen: waarom keert hij niet terug naar de Achterhoek, war de wereld (hopelijk) nog in orde is, maar nee: hij heeft in De Meent het plechtanker gevonden dat hem helaas voor eeuwig aan Amstelveen bindt.
  En Rob heeft een politieke carrière achter zich die in de knop werd gebroken en nu wil hij via andere wegen zijn mening ventileren. Zelfs bij de SP pruimden ze hem niet meer.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Hans van der Liet

  Overigens: de CDA-wethouder geeft een extraatje weg voor de minima. Maar daar hoor je weer niemand over, want dat past niet in het beeld van het kille, onchristelijke CDA dat sommige mensen in stand willen houden!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Jan Demming

  Bedoelt u niet dat het college iets weggeeft? Of maakt de CDA-wethouder dat in z’n uppie uit?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Hans van der Liet

  a) voor u maakt dat niets uit, want voor u zijn onze coalitiegenoten PvdA en VVD eveneens instrumenten van de duivel
  b) nee, dit was een initiatief van de CDA-wethouder
  c) hieruit blijkt wederom dat het beeld van het kille, onchristelijke CDA door sommige mensen koste wat kost in stand moet worden gehouden, ook al is het met de waarheid in flagrante tegenspraak

    /   Beantwoorden  / 
 10. Jan Demming

  Inderdaad, het was een goed initiatief van de Christen Unie om iets voor de zwakkeren in de Amstelveense samenleving te doen!

    /   Beantwoorden  / 
 11. Hans van der Liet

  Niet realiseerbare proefballonnen oplaten, daar kan zelfs bij de minima de schoorsteen niet van roken! Praktische oplossingen voor reële problemen, daarvoor is men bij het CDA aan het goede adres!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Johan Th. Bos

  In elk geval kwam het initiatief voor dat extraatje niet van et CDA, maar van de ChristenUnie. Ook al kreeg het een andere vorm, omdat wat de CU wilde wettelijk niet kon. Maar nu niet doen of die wethouder er zelf al op was gekomen. Het is pronken met andermans christelijke veren.

    /   Beantwoorden  / 
 13. Hans van der Liet

  Ok, dan stel ik bij dezen voor, dat we de minima allemaal een miljoen euro cadeau doen. Krijg ik nu van u ook een compliment voor dit loffelijke idee?

    /   Beantwoorden  / 
 14. Hans van der Liet

  Ik heb u ook nog niets horen zeggen over dat besluit van GS inzake de golfbaan. Was zeker een tegenvaller? Zonde van uw tijd op 6 september, daar in dat zaaltje van het Dorint hotel. Tja, zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd had!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Jan Demming

  U hebt inderdaad eens gemeld dat politici niet te vertrouwen zijn, maar ik dacht dat die opmerking cynisch bedoeld was.
  En wat die golfbaan betreft…. DAT ZULLEN WE NOG EENS ZIEN!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 16. Hans van der Liet

  Ironisch bedoeld, niet cynisch. Degene die meent dat politici niet te vertrouwen zijn, is de heer Bos.

  Tot nu toe loopt het goed voor meneer Loogman, uw wapenfeiten op dit terrein zijn een stuk minder indrukwekkend. U zou lering moeten trekken uit de bouw van Middenhoven, die heeft u ook niet kunnen tegenhouden, ondanks dat u als een dief in de nacht de piketpaaltjes uit de grond stond te trekken.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Johan Th. Bos

  Wat een onzin. Het extraatje dat de CU in gedachten had liep echt niet meer in de papieren dan wat zij nu krijgen. Alleen kon het wettelijk niet. De wethouder heeft dus een creatieve oplossing gezocht om het voorstel van de CU (dat veel bijval oogstte)uit te voeren. Of gunt die partij gewoon niet iets constructiefs te hebben bijgedragen. Waarom begint toch altijd over miljoenen, dure auto’s enzovoort.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Hans van der Liet

  De CU kan blaffen wat zij wil, als het college het niet wil, gebeurt het niet. Dus hulde aan de CDA-wethouder!

    /   Beantwoorden  / 
 19. Johan Th. Bos

  Dus als ik het goed begrijp heeft op een politieke partij stemmen geen enkele zin (dacht ik al trouwens), want raadsleden kunnen blaffen wat zij willen, het college maakt de dienst uit. Het serieuze voorstel van de CU was niet meer dan geblaf. Al heeft de wethouder daar kennelijk wel naar geluisterd. Of niet, volgens u? Waar zijn in hemelsnaam die raadsvergaderingen van de blaffers nog voor nodig, als die toch geen enkele invloed hebben op wat B en W wensen te doen?

    /   Beantwoorden  / 
 20. Hans van der Liet

  Nee, niet goed begrepen. Stemmen heeft wél zin, mits je op een partij stemt die in het college zit! Want het college steunt op de raadsleden van de partijen die er deel van uitmaken. Snapt u?

    /   Beantwoorden  / 
 21. Jan Demming

  Zal een lekkere boel worden als constant dezelfde partijen het college vormen. Ook wel eens totalitair regime genoemd. Ik dacht dat u democraat was!

    /   Beantwoorden  / 
 22. Hans van der Liet

  Ik kan het ook niet helpen dat het CDA en haar voorgangers als enige partij in Amstelveen altijd deel heeft uitgemaakt van het college. Kennelijk zijn de kiezers ervan overtuigd, dat hun belangen bij ons in beste handen zijn…

  Overigens zijn in Zwitserland ook al sinds de jaren ’50 dezelfde vier partijen aan de macht en Zwitserland is toch een model-democratie. Meneer Demming, denk toch eens na voor u iets opschrijft! Zijn uw hersens ook met pensioen gegaan soms?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.