Pols tekent in Ridderzaal voor A9 tunnel

Wethouder Remco Pols heeft maandagmorgen in Den Haag ingrijpende overeenkomst getekend  Wethouder Remco Pols tekende maandagmorgen (29 oktober) namens Amstelveen in de Haagse Ridderzaal de overeenkomst voor de ingrijpende aanpassing van de infrastructuur in de regio. Die houdt onder meer de aanleg van een tunnel in, waar de A9 door zal worden geleid. Ook vertegenwoordigers van andere gemeenten en minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat tekenden. De ‘Overeenkomst Stroomlijnalternatief Planstudie Schiphol – Amsterdam – Almere' omvat verder de afspraken tussen het Rijk en de regio over de verbreding van de A1, de A6 en de A10.

 

De gemeenteraad besluitmoet overigens nog besluiten over het financiële aandeel van 100 miljoen euro in de tunnel, dat B en W al hebben toegezegd, maar waarvoor alle partijen donderdag (25 oktober) in de raadscommissie Ruimte, wonen en natuur al groen licht hebben gegeven. Het college wil na 1 november direct aan de slag gaan met de uitwerking van de plannen voor ondertunneling en alle volgende stappen die daarvoor noodzakelijk zijn.

Het door een tunnel leiden van de A9 in combinatie met een gebiedsontwikkelingsplan maakt extra woningbouw in de stad en meer hoogwaardig openbaar vervoer mogelijk. Als de A9 wordt overbrugd verdwijnt de scheiding van Amstelveen-noord en -zuid. Tegelijk krijgt de A9 meer capaciteit.

 

 

Lees ook:Versneld politiek groen licht gevraagd voor tunnel A9
Lees ook:Meanderbewoners willen informatie over A9
Lees ook:College: tunnel en Amstelveenlijn niet ter discussie
Lees ook:Steun Kamerfractie GroenLinks: brede A9 alleen met tunnel
Lees ook:300 mensen bekeken plannen Stadshart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.