Symbolische start omlegging N201

Met het indrukken van een knop startten de Noord-Hollandse gedeputeerde Cornelis Mooij en oud-wethouder Piet Boom van Aalsmeer donderdag (22 februari) symbolisch de omleiding van de N201. Een van de eerste kunstwerken in het project is de aanleg van een tunnel onder de Ringvaart bij Oude Meer. Er moet eindelijk wat gaat gebeuren, was de strekking van wat Mooij bij de startceremonie zei. "Er moet een einde komen aan de discussie." De handeling vond plaats in de Arendshoeve bij Oude Meer.

 

Amstelveen maakt nog steeds niet (opnieuw) deel uit van de Stuurgroep N201, maar de houding van de gemeente is wel veranderd. Onder de vorige verantwoordelijke wethouder Paul Regouin kwam zij buiten de Stuurgroep te staan, waarin alle deelnemende gemeenten participeren. Dat had onder meer te maken met de vrees dat de Bovenkerkerpolder twee doorsnijdingen zou krijgen als gevolg van de wegaanleg. Ook vond Regouin destijds de financiële onderbouwing van het project boterzacht. Zijn opvolger Joss Tabak tapt uit een ander vaatje, om te voorkomen dat er Amstelveen niet meepraat over een weg en een daaraan grenzend bedrijventerrein, die (ook) op het grondgebied van de gemeente komen te liggen.
Mooij zei te hopen dat Amstelveen binnenkort weer kan aanschuiven bij de Stuurgroep. Overigens dreigt de omlegging weer te worden vertraagd doordat het vermoeden dat langs de Ringvaart een niet geëxplodeerde bom uit de tweede wereldoorlog onder de grond ligt.Daarnaar loopt op dit moment onderzoek.

Lees ook:Gesteggel over grondverkoop Bovenkerk tussen gemeente en Woongroep
Lees ook:Hekje open, hekje dicht bij Lidl
Lees ook:Stuurgroep: Amstelveen College moet verzelfstandigen
Lees ook:Gemeente mag รก raison van 26 miljoen weer meepraten over N201
Lees ook:Wethouder: ‘Vlam in de pijp in Bovenkerk’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.