Regouin schrapt onder druk gewraakte passage over rekening rijden

Onder druk van VVD, Burgerbelangen (BBA) en CDA dringt het college niet aan op onderzoek naar de mogelijkheden voor rekening rijden op het door Amstelveen lopende deel van de A9. Een al klaar liggende brief aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt gewijzigd. Met de passage daarover haalde het college zich de woede van de meerderheid van de gemeenteraad op de hals, omdat die juist een voor de zogenaamde 0 Plus-variant voor de infrastructuur tussen Almere en Schiphol pleitend amendement (van de linkse fracties) had verworpen.

De door de meerderheid gewraakte variant zou inhouden dat de A9 niet wordt verbreed, er verder ook in feite geen infrastructurele maatregelen worden genomen, maar alleen rekening rijden wordt ingevoerd. Dat betekent tegen betaling alsnog in de file staan, zeggen tegenstanders. “Wij hadden afgesproken dat we geen behoefte aan studie hebben naar die variant. Dat zouden wij niet doen. Het amendement is afgestemd,” zei CDA-fractievoorzitter Ben Jonker woensdagavond (1 maart) in een gezamenlijke vergadering van de drie vaste raadscommissies. De PvdA liet bij monde van Remco Pols weten zich de kritiek van de drie partijen wel te kunnen voorstellen. GroenLinks en D66 konden dat niet.

Wethouder Paul Regouin, verantwoordelijk voor de conceptbrief (die eigenlijk al bij de minister had moeten zijn) verdedigde zich door te zeggen dat er procedureel niets mis is gegaan. “Aan het college is gevraagd op korte termijn te reageren op door de minister voorgelegde varianten. Het was niet meer mogelijk de raad te raadplegen. Het is niet ongebruikelijk als college iets te schrijven onder voorbehoud van instemming van de raad.” Zijn betoog viel niet goed bij zijn tegenstanders. Hij zegde toe de gewraakte passage te zullen schrappen.

Lees ook:VVD: ´Regouin schoffeert gemeenteraad´
Lees ook:VVD overweegt motie van wantrouwen tegen Regouin
Lees ook:CDA en OCA: McDonalds Zijdelweg om 21.00 uur dicht
Lees ook:GroenLinks: stoppen nu met die golfbaan
Lees ook:BBA: Wethouder moet zich aan toezegging AC houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.