Spinvis in P60

Spinvis – alias van Erik de Jong – treedt donderdag 29 maart (21.00 uur) op in P60. De singer-songwriter bracht vorig jaar het album ‘Trein Vuur Dageraad’ uit. “Een album waarmee hij zichzelf overtreft”, meldde een Belgische journalist.

‘Trein Vuur Dageraad’ is de opvolger van ‘Tot Ziens Justine Keller’ en ontstond volgens P60 vrijwel uit het niets. Begin maart kwam de excentrieke Spinvis bovendien met ‘Je Kan Alles’, een nieuwe single in het kader van de film ‘Een Nieuwe Morgen’.

De film van Kim Brand volgt een bijzonder experiment in Utrecht-Oost, waar een leegstaand verzorgingstehuis wordt opgevuld door jonge woningzoekenden. “Ik heb hun stemmen gebruikt als een soort muziekinstrumenten, ik heb ze gesampled en geloopt en de woorden uit elkaar getrokken.” Het resultaat schuurt en rommelt op typische Spinvis-wijze.

Spinvis wordt live begeleid door een vijfkoppige band met Saartje Van Camp (cello, toetsen, zang), Marcel van As (drums, samples, bas, zang), Lucas Oldeman (toetsen, gitaar, piano, zang), Diede Oosterveen (piano, bas, gitaar, zang) en Merel Junge (viool, eufonium en trombone).

 

 

 

Lees ook:Bluesband Mississipi Mud Pie in P60
Lees ook:Mostly Autumn in P60
Lees ook:Ntjam Rosie in P60
Lees ook:Julian Sas in P60
Lees ook:Reggae in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.