Gitaarduo geeft concert op Wester-Amstel

Izhar Elias en Fernando Cordas zijn toonaangevende gitaristen in de internationale muziekwereld die een concert geven op buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk-Noord 55.

Zij spelen zondag 25 maart (15.00 uur) Schubert’s Gitaar. Het gitaarduo onderscheidt zich door avontuurlijke repertoirekeuze en een breed scala aan muzikale activiteiten.

Het treedt op in concerten en op festivals over de hele wereld en wordt alom gewaardeerd als docenten tijdens internationale masterclasses. Daarnaast hebben ze zich gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk van de gitaar.

Rond 1800 beleefde de gitaar een bloeiperiode en emancipeerde van begeleidingsinstrument naar modieus kamermuziekinstrument.

Schubert speelde zelf gitaar en als eerbetoon aan Schubert bewerkte Fernando Cordas enkele van zijn pianowerken voor gitaarduo die worden uitgevoerd op 19e eeuwse gitaren.

Izhar, oud-leerling van de Amstelveense Muziekschool, is opgegroeid in Ouderkerk. Hij is een graag geziene gast op Wester-Amstel, waar hij in diverse combinaties heeft gespeeld. Entree: € 12,00,  donateurs € 9,00, kinderen t/m 12 jaar gratis.

Reserveren: [email protected]  of telefonisch op 020-4964938.

 

 

Lees ook:Concert klarinet en gitaar op Wester-Amstel
Lees ook:Kerstconcert op Wester-Amstel
Lees ook:Flamenco Paasconcert op Wester-Amstel
Lees ook:Concert Engelse componisten op Wester-Amstel
Lees ook:Domenica StrijkTrio op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.