Concertina’s Play-In

Concertina’s

Zaterdag 10 februari hielden Concertina’s Accordeonorkesten voor de tiende keer hun jaarlijkse Play-In. Daar hadden 59 accordeonisten uit heel Nederland zich voor opgegeven. Deze keer waren er veel spelers die voor het eerst aan een Play-In deelnamen. Het accordeonspektakel vond plaats in het Noorddamcentrum in Amstelveen.

Er is de hele dag gewerkt aan de nummers ‘Mijn dagboek”, bekend geworden door Willeke Alberti, het thema van Jurassic Park, Baloe de Beer uit Het Junglebook, Duiffies uit Ja zuster/nee zuster, de Krokus en de Hyacint (Tom Manders) en Hallelujah van Leonard Cohen.

Ook al lijken de nootjes soms simpel, het wordt pas muziek door de juiste dynamiek en goed samenspel. En niet onbelangrijk: spelen op de slag van dirigente Elly Meekel.

Het orkest heeft tijdens de slotrepetitie bezoekers het eindresultaat laten horen van een gezellige, muzikale en leerzame dag. Waarbij één gezamenlijke liefde, die voor hun prachtig veelzijdige instrument, het accordeon.

 

Lees ook:Concertina’s Play-In voor accordeon
Lees ook:Concertina’s feliciteren Meent muzikaal
Lees ook:Ensemble Concertina’s op festival in Obuda (Hongarije)
Lees ook:Kerstconcert Accordeonorkesten en koor
Lees ook:High Tea met de Concertina’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.