Theo van den Boogaard treedt op bij Venstra

  Theo van den Boogaard (aka Theo Bogart) treedt op vrijdag 16 februari (19.30 uur) op in Boekhandel Libris Venstra op met zijn nieuwste act. Hij illustreerde songs van Bob Dylan. Tekst en tekeningen zijn samengebracht in het boek Theo Bogart – Bob Dylan Illustrated.

Van den Bogaard zingt de lyrics en speelt mondharmonica en Wim Veenhof begeleidt hem op de piano. Zijn illustraties worden op groot scherm geprojecteerd, Theo’s tekeningen zijn geen lang aangehouden stills die een sfeer neerzetten maar illustreren beeld voor beeld elke zin uit de liedtekst. Een compleet “stripverhaal” per song trekt aan je ogen voorbij.

Pascale Lefebvre verzorgt de technische ondersteuning. Een volgend boek is in de maak en daaruit zijn op 16 februari ook andere Dylansongs te horen en te zien. Plus nog meer verrassingen. Uiteraard signeert Van den Boogaard ook zijn boeken.

Bij deze gelegenheid signeert Theo ook zijn boeken. Speciaal voor deze gelegenheid zijn het boek en de CD voor €15 en €5 bij Boekhandel Libris Venstra te koop.

Aloha

Theo van den Boogaard werd geboren op 25 maart 1948 in Castricum. Van jongs af aan tekende hij strips. Zijn eerste gedrukte stripboek kwam uit toen hij zestien was.

Vanaf zijn zeventiende tekende hij voor het pop / undergroundblad Hitweek, later Aloha, zodat hij na zijn eindexamen gymnasium-alpha in 1967 aan zijn professionele carrière kon beginnen in Amsterdam.

Werk in opdracht en zogenaamd ‘vrij werk’ wisselen elkaar sindsdien steeds af. Daarbij experimenteert Theo er lustig op los in stijl en beeldtaal. Toegang € 5. Aanmelden: [email protected]

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Auteur Boekenweekgeschenk bij Venstra
Lees ook:Amstelveen koos ‘Alleen met de Goden’
Lees ook:Verkiezing superjuf / – meester bij Venstra
Lees ook:Vorige eigenaar boekhandel Venstra overleden
Lees ook:Doop eerste Ned. boek Corinne Duyvis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.