Ned. Dans Theater met wereldpremière in schouwburg

Het Nederlands Dans Theater 2 danst wereldpremières van Marina Mascarell en Sol León & Paul Lightfoot. Op vrijdag 6 april is het NDT daarmee te zien in de Schouwburg Amstelveen.

‘Sum Thoughts’, het tweede programma van NDT 2 in seizoen 2017/2018, toont een rijke schakering van lyrisch tot experimenteel werk. Het bestaat uit Short Cut van Hans van Manen, Mutual comfort van Edward Clug en wereldpremières van Marina Mascarell en Sol León & Paul Lightfoot. Kaarten zijn onder meer te koop via de website van Nederlands Dans Theater. Het programma toert van 8 maart t/m 12 mei 2018 door Nederland.

Over Short Cut zei Hans van Manen: “Voor deze choreografie was ik op zoek naar één lang adagio. Toen ik bij toeval de strijkkwartetten van Jacob ter Velde hoorde was ik buitengewoon verrast. Ik werd getroffen door de tonaliteit, door het poëtische en het stuwende ritme. Ritme is immers, zoals Balanchine ooit zei, de bodem van de danskunst.”

‘Mutual comfort’ is een scherpe, gedetailleerde en ritmische choreografie met korte, bijna nerveuze bewegingen. In zijn frisse werken vol verrassende momenten van schoonheid en spontane ironie legt Edward Clug vrijwel altijd de nadruk op persoonlijke ervaringen.

De voormalige NDT-danseres Marina Mascarell maakt voor Sum Thoughts haar eerste creatie voor het gezelschap. Mascarell is als choreograaf sinds zes jaar actief bij Korzo producties. In haar werk benadrukt ze haar maatschappelijke betrokkenheid op een vaak poëtische en beeldende manier.

Sinds hun eerste creatie voor NDT 2, The Bard of Avon in 1989, maakten Sol León en Paul Lightfoot ruim vijftig choreografieën voor het gezelschap.

 

Lees ook:Nederlands Dans Theater 2 in Schouwburg
Lees ook:Jubileum dansvoorstelling NDT in Schouwburg
Lees ook:Dans Theater in Schouwbirg Amstelveen
Lees ook:‘Shearing the Wolves’ (dans) in Schouwburg
Lees ook:“Shearing the Wolves’ (dans) in schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.