Productie Ned. Reisopera en Duits theater in schouwburg

De Nederlandse Reisopera maakt eerste coproductie met het Oldenburgisches Staatstheater in Duitsland. Op 17 februari is die te zien in Schouwburg Amstelveen: De Barokopera Siroe, re di Persia (Hasse).

Johann Adolf Hasse is voor de allereerste keer in een geënsceneerde versie te zien in Nederland. Deze opera is een oriëntaals baroksprookje waarin het goede het kwade overwint: Een ingewikkelde familiegeschiedenis over troonsopvolging met een eerlijke koningszoon, een achterbakse broer, een wraakzuchtige geliefde, een diep ongelukkige prinses en een goedgelovige koning. Regisseur Jakob Peters-Messer creëert in zijn concept een ‘dubbele enscenering’: hij schotelt het publiek zowel een sprookjeswereld als een slagveld voor. Wat hij vooral laat zien is hoe dicht ze bij elkaar liggen. “De oorlog is nooit ver weg, maar wij blijven met onszelf bezig.”

 Muziek

Barokmuziek wint de laatste decennia aan populariteit, ook bij operaliefhebbers en dat is begrijpelijk. Deze ‘opera seria’ combineert prachtige muziek met virtuoze bravoure-aria’s en lang uitgesponnen zanglijnen met een kleurrijke enscenering en is een lust voor oor én oog. De muzikale leiding is in handen van de Griekse dirigent George Petrou, de productie wordt begeleid door het Orkest van het Oosten. Siroe, re di Persia is een coproductie met het Oldenburgisches Staatstheater in Oldenburg, Duitsland. Meer info op

De Nederlandse Reisopera  maakt eerste coproductie met het Oldenburgisches Staatstheater in Duitsland. Op 17 februari is die te zien in Schouwburg Amstelveen: De Barokopera Siroe, re di Persia (Hasse).

 Hasse

Johann Adolf Hasse is voor de allereerste keer in een geënsceneerde versie te zien in Nederland.  Deze opera is een oriëntaals baroksprookje waarin het goede het kwade overwint: Een ingewikkelde familiegeschiedenis over troonsopvolging met een eerlijke koningszoon, een achterbakse broer, een wraakzuchtige geliefde, een diep ongelukkige prinses en een goedgelovige koning. Regisseur Jakob Peters-Messer creëert in zijn concept een ‘dubbele enscenering’: hij  schotelt het publiek zowel een sprookjeswereld als een slagveld voor. Wat hij vooral laat zien is hoe dicht ze bij elkaar liggen. “De oorlog is nooit ver weg, maar wij blijven met onszelf bezig.”

 

Barokmuziek wint de laatste decennia aan populariteit, ook bij operaliefhebbers en dat is begrijpelijk. Deze ‘opera seria’ combineert prachtige muziek met virtuoze bravoure-aria’s en lang uitgesponnen zanglijnen met een kleurrijke enscenering en is een lust voor oor én oog. De muzikale leiding is in handen van de Griekse dirigent George Petrou, de productie wordt begeleid door het Orkest van het Oosten. Siroe, re di Persia is een coproductie met het Oldenburgisches Staatstheater in Oldenburg, Duitsland. Meer info op www.reisopera.nl.

Scènefoto’s van de productie tijdens de voorstellingen van het Oldenburgisches Staatstheater, dec. 2017

Fotograaf: Stephan Walzl. 

 

Lees ook:Beroemde dansshows in schouwburg
Lees ook:The Sleeping Beauty op witte doek
Lees ook:Tosca uit Opera House London in Cinema Amstelveen
Lees ook:Opera Carmen in Cinema Amstelveen
Lees ook:Il Trovatore uit Royal Opera House in Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.