Kerstconcert symfonie orkest en vrouwenkoor

Het Amstelveens Symfonie Orkest geeft op 10 december om 15.00 uur een Kerstconcert met het Amstelveens vrouwenkoor Kwintessens in de Urbanuskerk te Bovenkerk. Die is open om 14.30 uur.

Er worden werken uitgevoerd van Lehar, Albinoni, Tchaikovsky, Fauré en Elgar. Het publiek wordt uitgenodigd mee te zingen met traditionele Kerstliedjes zoals Stille Nacht en I’m dreaming of a White Christmas. Toegang € 10,00 (incl. consumptie) in voorverkoop via www.ticketkantoor.nl/shop/AMSOKwintessens. Kinderen tot 18 jaar € 5,00.

Het Amstelveens Symfonie Orkest (AMSO) is opgericht in 1976 en staat nu onder leiding van Rutger van Leyden. Het is een amateur orkest, gesteund door professionele spelers, dat gevarieerde concerten brengt in Amstelveen en omstreken, in kerken, concertzalen en verpleeghuizen.

AMSO is het enige symfonieorkest in Amstelveen en heeft ongeveer 35 leden die elke dinsdagavond samen repeteren. Wie wil meespelen of andere interesse in het orkest heeft: www.AmSO / Amstelveen / Amstelveens Symfonieorkest.com

Rutger van Leyden studeerde orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij dirigeerde vooraanstaande ensembles met voornamelijk hedendaagse muziek in binnen- en buitenland. Hij assisteerde Riccardo Chailly met het Concertgebouworkest in een uitvoering van ‘Amériques’ van Edgar Varèse en in de opera ‘Pagliacci’ van Ruggiero Leoncavallo.

Thans geeft hij o.m. leiding aan wereldmuziekkoor ‘Passion’, de Gooise Operette en Operakoor Almere en is vaste dirigent van het Amstelveens Symfonie Orkest.

 

Het vrouwenkoor Kwintessens bestaat uit ruim 25 leden en wordt geleid door Justina Oosters. Het repertoire is zeer divers: Drie- of vierstemmig gezongen liederen in verschillende talen van componisten als Schumann, Mendelssohn, Brahms, Faure, maar ook Brian Holmes, Ola Gjeilo en vele anderen.

Najaar 2018 hoopt het koor haar 25 jarig bestaan te vieren.

Meer informatie over het koor: www.vrouwenkoorkwintessens.net

 

Lees ook:Concert Symfonie Orkest in Paaskerk
Lees ook:Amstelveens Symfonie Orkest in Paaskerk
Lees ook:The Passion in Urbanuskerk
Lees ook:Zestien koren op korendag Amstelveen in Paaskerk
Lees ook:Kerstconcert in Urbanuskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.