Toneelgroep Oostpool en Nat. Theater over vampiers


Fotografie: Krista van der Niet

Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater presenteren op 12 december 9n Schouwburg Amstelveen de voorstelling ‘Kinderen van Judas’, onder regie van Jeroen de Man.

In deze geheel nieuwe voorstelling daalt hij met zeven acteurs af naar de schaduwwereld van vampiers en brengt een barokke mix van humor, geschiedenis en bloedserieuze taferelen op toneel. Met zowel bekende als nieuwe gezichten, onder wie Judith van den Berg, Betty Schuurman en Vincent van der Valk.

Bizar en bloedserieus

Een vampier met een burn-out heeft zich teruggetrokken in het bos. Hij heeft alles wat hij ooit begeerde: talent, macht en het eeuwige leven. Toch is hij ongelukkig. Zijn verleden haalt hem in, en dat verleden blijkt bovenmenselijk ver terug te gaan. Zijn oude bloeddorstige vrienden komen op bezoek in het bos. Ze willen dat hij weer naar de stad terugkeert. Om de tijd te doden spelen ze beroemde vampiers na: Gary Oldman als prins Vlad, Max Schreck in Nosferatu. Ze tikken de ene na de andere bloedfles achterover. In de bosjes liggen vampierjagers op de loer, weerwolven likken hun poten. Verdwaalde Nordic walksters hebben nog geen idee van wat hen allemaal te wachten staat. Ze zijn maar pionnen in een heel oud spel…

Nieuwe fase

Jeroen De Mans’ succesvolle ervaringen bij acteurscollectief De Warme Winkel verdiept hij bij Toneelgroep Oostpool en Het Nationale Theater in een nieuwe fase. De Man streeft er naar hedendaagse paradoxen aan de oppervlakte te brengen en met een hoop fantasy de werkelijkheid te lijf te gaan. Met zijn productie Kinderen van Judas duikt hij direct de schaduwwereld in en onderzoekt samen met de spelers of vampiers mogelijk een rol spelen in hedendaagse maatschappelijke ellende als economische neergang en onvoorziene geweldsuitbarstingen.

Toneelgroep Oostpool |

Toneelgroep Oostpool is een groot, nationaal theatergezelschap dat al meer dan zestig jaar Arnhem als thuisbasis heeft. Jaarlijks realiseert het gezelschap ruim vierhonderd theatervoorstellingen en activiteiten voor meer dan zestigduizend bezoekers in de leeftijd vanaf twaalf jaar. Het gezelschap speelt in het hele land in schouwburgen, in vlakke-vloertheaters, op (zomer)festivals, op locatie, op scholen en vooral ook in het eigen theater ‘Huis Oostpool’.

Het Nationale Theater

Het Nationale Theater is een fusie van Koninklijke Schouwburg, het Nationale Toneel, NTjong en Theater aan het Spui. Thuis in Den Haag en reizend door het land is het de plek waar toneelverhalen worden verteld die nu in dit land urgent zijn en vormt het een nieuw platform voor het nationale gesprek

Lees ook:‘Stoner’ in Schouwburg na lezing Ursel de Geer
Lees ook:Zaterdag start online verkoop schouwburg
Lees ook:Grote zaal schouwburg heropend met megaproductie
Lees ook:Shared Dining en ‘In bed met Dietrich en Piaf’
Lees ook:Toneeltoren nu ook van buiten in het volle licht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.