Griezelen op Halloween kinderdisco

Aan het griezelfeest Halloween wordt ook voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar een Disco in Westend (Westwijkplein) gewijd op vrijdag 20 oktober. Om 16.00 is en een minidisco voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar en ’s avonds om 19.00 (tot 21.30 uur) kunnen kinderen van 8 tot en met 12 jaar komen dansen.

De disco wordt weer georganiseerd door het bedrijf Kids in the Mix, dat in verband met het thema potentiële bezoekertjes adviseert zich ‘als een echte griezel’ te verkleden, zodat zij kans maken op het winnen van de prijs voor de grootste griezel van de avond.

Meer info op: www.kidsinthemix.nl.

Halloween zelf wordt gehouden op 31 oktober. Het feest oorspronkelijk door de Kelten gevierd. Hun jaar begin op 1 november en zij geloofden dat de geesten van gestorvenen om het oude jaar die dag terugkwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen. Om boze geesten te weren droegen de Kelten maskers.

De voormalige satanist John Ramirez, die tot geloof in Christus is gekomen, meldde onlangs zich te verbazen over de relaxte houding van christenen over het feest. Hij zegt dat Halloween allerminst onschuldig is en evident occulte bijbedoelingen heeft. Ramirez citeert oprichter van de satanskerk Anton LaVey, die naar verluidt zei: “Ik ben blij dat christelijke ouders hun kinderen tenminste één nacht per jaar de duivel laten aanbidden. Welkom bij Halloween.”

 

 

Lees ook:Halloween disco voor kinderen
Lees ook:Griezelen op Elsenhove
Lees ook:Halloween rond Frank&Stein voor kinderen in schouwburg
Lees ook:Poppentheater en Halloween in Open Hof
Lees ook:Weer kinderdisco in Westend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.