‘Keuze van mijn vader’ in Cinema

De fims ‘De Keuze van mijn Vader’ en ‘The Zookeeper’s Wife’ draaien van donderdag 29 juni af in Cinema Amstelveen aan het Stadsplein (Schouwburg).

In De keuze van mijn vader (My Father’s Choice) probeert Yan Ting Yuen (Het geheim van de HEMA) toegang te krijgen tot de persoonlijke geschiedenis van haar zwijgzame vader, Chinees restauranthouder in Maastricht, en zijn familie. Hierbij komt ze er achter dat deze onlosmakelijk is verbonden met de grote ontwikkelingen van de afgelopen halve eeuw in China.

The Zookeeper’s Wife

Waargebeurd en persoonlijk oorlogsverhaal waarin hoop centraal staat. De Poolse Antonina en haar man Jan Zabinski wisten tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 300 Joden uit de handen van de Nazi’s te redden door ze een schuilplek te bieden in hun dierentuin.

 

De film vertelt op onnavolgbare wijze het verhaal van het gezin, maar ook dat van de dieren in hun dierentuin, de tijdelijke Joodse bewoners en de stad Warschau in de allesverwoestende oorlog. Verder zijn Sprakeloos, I am Not Your Negro en The Other Side of Hope te zien.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn daar 24 uur per dag online te bestellen.

 

 

Lees ook:Boekpresentatie ‘Lederwaren Modern’ bij Blankevoort
Lees ook:l’Ávenir in Cinema Amstelveen
Lees ook:Little Ladies event met cast bij 100% Coco
Lees ook:Grand Budapest Hotel in Cinema
Lees ook:‘Wie de f*** is oom jo?’ over WO2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.