Drie Arctische bands in show P60

Donderdag 26 oktober (19.30 uur) presenteert P60 een (progressive) death metal package uit het hoge Noorden van Europa.  The Arctic Circle Alliance – Chapter l komt naar Amstelveen, waarbij de Finse bands Omnium Gatherum en Stam1na en het IJslandse Skálmöld P60 optreden.

Het Finse Omnium Gatherum is een zestal dat woeste death metal combineert met adembenemende melodieën: Göthenburgstijl. Tot nu heeft de band in totaal zeven full-lengths albums uit, met ‘Grey Heavens’ als laatste wapenfeit.

Het IJslandse Skálmöld werd opgericht in 2009 en is sindsdien IJsland’s trots op het gebied van metal. Zelf omschrijven de bandleden hun stijl als battle metal, maar invloeden uit de viking metal, old school death metal en IJslandse roots worden tot een pakkend geheel gesmeed.

Stam uit Finland

Om de avond te openen is het Finse Stam1na gestrikt. Dit vijftal begon zijn carrière in 1997 en heeft zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. De band bracht tot nu toe zeven albums uit en die bereikten allemaal binnen no time de Gouden status in thuisland Finland.

De stijl is het best te omschrijven als progressieve thrash, maar ook invloeden uit death en moderne metal vinden hun plek in het geluid.

Lees ook:‘Hardste’ metal bands in P60
Lees ook:Metal show in P60
Lees ook:Funeral Whore in P60
Lees ook:Legion of the Damned in P60
Lees ook:Drie lokale bands in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.