P60-Berlijnavond wegens jubileum stedenband

David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, Nina Hagen, Marlene Dietrich en U2. Wat hebben die gemeen? Behalve dat het allemaal muzikanten van wereldklasse zijn, kenden ze allemaal een Berlijnperiode. Ter ere van 60 jaar stedenband met Berlijn Tempelhof presenteert P60 op zaterdag 17 juni (20.30 uur) een show met buitengewone artiesten.

De band Prof. Nomad wordt aangevuld met verschillende leden uit onder andere The Scène, Gigantjes, Douwe Bob, Nuff Said, Hallo Venray, Alquin en Bettie Serveert. Berlijn diende voor veel artiesten als grote inspiratiebron. David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, U2, Nina Hagen én Marlene Dietrich: allen krijgen in P60 een speciaal eerbetoon.

Edgar Koelemeijer neemt de Bowie set voor zijn rekening. Zijn Bowie tribute was eerder dit jaar al te zien in P60. Iggy Pop ging Bowie al snel achterna, daar hij op dat moment met dezelfde problemen kampte. De twee vonden elkaar en werkten samen op Bowie’s ‘Low’ en ‘Heroes’, maar ook op Pop’s meesterwerk ‘Lust For Life’. Henk Koorn, bekend van onder andere Hallo Venray, zet de The Stooges frontman als geen ander neer.

Eerder al, rond de zomer van ’73, had ook Lou Reed zijn toevlucht tot Berlijn genomen. Het gelijknamige album werd toen al snel verguist en aan de kant geschoven, maar inmiddels krijgt het de waardering die het verdiend. Alquin zanger Michel van Dijk tekent vandaag voor de rol van Lou.

 

De link naar The Velvet Underground is vervolgens snel gelegd. Vanavond kruipt Carol van Dyk (Bettie Serveert) in de huid van ‘Femme Fatale’ Nico, bijgestaan door Peter Visser. Maar er is ook aandacht voor U2, gezongen door Marijn Slager (The Pheromones / Nuff Said). ‘Achtung Baby’ is tenslotte opgenomen in Berlijn en sterk geïnspireerd door de Duitse eenwording. Bovendien werd het album geproduceerd door Brian Eno, die eerder ook Bowie’s Berlijn projecten onder handen nam.

 

Als kers op de taart wordt er teruggegrepen naar twee grande dames die Berlijn ook zonder meer in hun hart gesloten hebben. Mieke ‘Giga’ Stemerdink (Gigantjes) vertolkt vanavond zowel Nina Hagen (zij stichtte haar Nina Hagen Band in Kreuzberg) als Marlene Dietrich (geboren in Berlijn en vanaf de jaren ’20 niet meer weg te denken van het toneel aldaar). De twee staan bekend om hun theatrale en meeslepende shows en dat zal vanavond niet anders zijn.

 

Lees ook:Prof. Nomad eert David Bowie in P60
Lees ook:Cultureel Stadspleinfestival zondag 18 juni
Lees ook:David Bowie Echo: afscheid in P60
Lees ook:David Bowie Night in P60
Lees ook:Bowie avond in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.