El Olvido in Cinema Amstelveen

In het kader van de viering van het jubileum van de stedenband met Villa El Salvador (Peru), die nu 20 jaar bestaat, vertoont Cinema Amstelveen zaterdag 17 juni om 19.30 de documentaire El Olvido van regisseur Heddy Honigmann.

El OLVIDO (Vergetelheid) is een film over een vergeten stad, Lima, een vergeten volk, de Peruanen, en een vergeten land, Peru. Soms, tijdens presidentsverkiezingen, na een krachtige aardbeving, of wanneer een nieuw massagraf ontdekt wordt – en dan nog alleen als het groot genoeg is – herinnert de wereld zich het bestaan van Peru. Voor een paar dagen.

Zulke wereldschokkende gebeurtenissen zijn er niet te zien in EL OLVIDO. Wel neemt Heddy Honigmann de kijker aan de hand door de straten van Lima, waar we kleine winkels en restaurants binnengaan, waar we mondaine bars bezoeken en gaan zitten op de vele pleinen om te kijken en te observeren. Op al deze plaatsen ontmoeten we mensen die met poëzie, met hun dromen en creativiteit weerstand bieden aan de vergetelheid en in opstand komen tegen diegenen die al eeuwenlang zweren dat zij van hun volk houden maar het in werkelijkheid verachten. Evenals de grote, pretentieloze dichters, kijken de personages in EL OLVIDO met gevoel voor humor en ironie naar de geschiedenis en delen hun verhalen met ons.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.

 

 

Lees ook:Koningsnacht in P60
Lees ook:‘Vergeten kinderen’ naar de schouwburg
Lees ook:Prinsessia (tv) nu in schouwburg
Lees ook:Lezing over dromen in de bibliotheek
Lees ook:CU: kritiek op wethouders reis naar Peru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.