‘Delain’ met ‘Moonbathers’ in P60

Sinds debuutalbum ‘Lucidity’ uit 2006 is de reputatie van Delain, vrijdag 17 maart (20.30 uur) in P60, de formatie vooruitgesneld. De symfonische metal band, onder leiding van Martijn Westerholt op keyboard en zangeres Charlotte Wessels, is inmiddels toe aan hun vijfde album: ‘Moonbathers’.

Begin vorig jaar liet de band met de goed ontvangen ‘Lunar Prelude’ EP na lange tijd weer iets van zich horen. Het laatste wapenfeit van de band, ‘The Human Contradiction’, stamde immers alweer uit 2014. Het zestal deelde inmiddels het podium met bijvoorbeeld Arch Enemy, Nightwish en Within Temptation en strikte deze ‘nieuwe’ vrienden direct voor een aantal indrukwekkende gastoptredens.

Afgelopen jaar werd bovendien uitgebreid stilgestaan bij het 10-jarig jubileum van het debuutalbum. Om te beginnen kwam er een unieke single versie van ‘A Day For Ghosts’ uit, waarop een primitieve, uitgeklede versie van deze Delain-klassieker te horen is. Het absolute hoogtepunt was echter de speciale jubileumshow voor een uitverkocht Paradiso, waar ook eerder genoemde gasten hun gezicht lieten zien.

In P60 komt de band dat nog eens dunnetjes over doen, nu met de nadruk op ‘Moonbathers’. Metalfan schreef over deze plaat: ‘De vijfde full-length bevat veel contrast en biedt voor elke fan wat wils. ‘Moonbathers’ bewijst dat Delain tot de top van de symfonische metalscene behoort. De rijzende ster bevindt zich echter nog lang niet op zijn top.’

 

Lees ook:Stream Of Passion in P60
Lees ook:Symfonische rockhits in P60
Lees ook:Duitse trio Rotersand komt naar P60
Lees ook:Kerstavond vol horror metal in P60
Lees ook:Rockband Zeus in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.