Opera Tosca van Puccini in schuwburg

Zaterdag 21 januari (20.00 uur) wordt de opera Tosca van Puccini op het podium van Schouwburg Amstelveen uitgevoerd. Een voorstelling doortrokken van passie en drama. Het Charkov Staats Opera en Ballet Theater brengt Puccini’s Tosca op eigen, weergaloze wijze.

Puccini wordt beschouwd als een van de beste operacomponisten van zijn tijd. Met Tosca creëerde Puccini in januari 1900 een meesterwerk dat zou uitgroeien tot één van de populairste opera’s ooit. Het werk heeft alles in zich waar opera zo bekend om staat: gepassioneerde liefde, een dramatisch conflict en een tragisch einde. Puccini en zijn librettist Luigi Illica baseerden de opera op een toneelstuk van Victorien Sardou.

 

Het verhaal speelt in het achttiende-eeuwse Rome. Een tijd dat de romantiek opkwam. Zangeres Floria Tosca wordt verliefd op de rustige, innemende schilder Mario Cavaradossi. Baron Scarpia, de politiechef van Rome, is op zijn beurt weer verliefd op Tosca. Onder valse voorwendselen zet hij Mario gevangen en chanteert Tosca: hij zal losse flodders bij de executie van de schilder gebruiken als zij zich daarna aan hem aanbiedt. Tosca gaat akkoord, maar verzint een list. Lukt het haar om haar geliefde te redden?

Boventiteling

Het Charkov Staats Opera en Ballet Theater brengt Tosca op hun eigen, weergaloze wijze. Met prachtige dans en zang, begeleid door een groot orkest onder leiding van Jeroen Weierink. Het gezelschap, afkomstig uit Charkov, maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjetunie en de Oekraïne. Sinds 1874 worden hier al producties gemaakt en getoond in de bekende traditie van Oost-Europa. Maar liefst 700 mensen zijn werkzaam bij dit theater, waaronder artiesten, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en (ballet)schoenmakers. Samen zorgen zij ervoor dat de voorstellingen tot in de puntjes worden uitgevoerd. Tosca wordt gezongen in het Italiaans met boventiteling in het Nederlands.

 

 

Lees ook:Tosca uit Opera House London in Cinema Amstelveen
Lees ook:Weer Royal Opera House in Amstelveen
Lees ook:Opera Rigoletto te zien in Cinema Amstelveen
Lees ook:Charkov staatsopera met Parelvissers in schouwburg
Lees ook:Ballet op het witte doek in Cinema Amstelveen

Eén reactie op “Opera Tosca van Puccini in schuwburg

  1. Libretto

    Ik ben iets te verlegen om naar de schuwburg te gaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.