Jonn Reyna Trio: jazzconcert in Villa Randwijck

Jonn Reyna

Jonn Reyna, die met zijn trio vrijdag 11 november (20.00 uur) optreedt in Villa Randwijck aan de Bourgondischelaan 3, gaat als pianist in de jazzwereld al wat jaren mee en heeft zo zijn eigen stijl ontwikkeld.

Hij componeert veel van eigen werk en ook voor andere musici. Zijn laatste CD heet ‘Con Alma’, wat zoiets betekend als ‘met ziel’ of passie. De compositie Con Alma is geschreven door Dr. John Birks (Dizzy) Gillespie.

 

De live uitvoering van zijn laatste CD met een heerlijke variatie van bekende en onbekende jazzstukken wordt uitgevoerd met eigenzinnige interpretaties door drie echte top jazzmuzikanten.

Naast Jonn op piano zijn z’n kompanen deze avond Joris Teepe op contrabas en de Amerikaanse drummer Steve Altenberg, die de oorspronkelijk bij de opname betrokken Amerikaan Gene Jackson vervangt. Veel van het oeuvre mag in zijn unieke setting als redelijk funky worden aangemerkt. Afwisselingen tussen bas en drums laten dat meest op een natuurlijke manier gebeuren. Een grote dosis swing komt tot uiting middels Jonn’s interpretatie en zijn bijzondere Pianoaccenten. Het concert is georganiseerd door stichting Tpodium in het kader van ‘Jazz in de Buurt’. www.tpodium.net

 

 

 

Lees ook:Jonn Reyna Kwartet in Bolder
Lees ook:Kwartet Joris Teepe in De Bolder
Lees ook:Funky jazz in Westend
Lees ook:Jazzkwintet Simone Croes in de Bolder
Lees ook:David Golek trio in Noorddamcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.