Gitarist Carl Verheyen met band in P60

Volgens Guitar Magazine hoort Carl Verheyen, die donderdag 6 oktober (20.30 uur) in Poppodium P60 speelt, wereldwijd tot de top 10 beste gitaarspelers.

Hij is al 40 jaar gitarist in hart en nieren. Als gitarist van Supertramp maakte hij het grote succes mee en stond hij overal ter wereld voor afgeladen arena’s, maar in zijn eentje kan hij er ook wat van. Met het nieuwe album The Grand Design op zak, komt Verheyen met zijn driekoppige band naar Amstelveen voor een exclusieve NL-show.

Carl Verheyen kan bijna alles en doet dat precies zoals men van hem verwacht. Hij speelt met hart en ziel. Bovenal is het voor Verheyen belangrijk dat zijn fans krijgen wat ze willen. Als creatieve kracht achter de Carl Verheyen band, heeft hij een indrukwekkende discografie die zijn talent voor verschillende muziekstijlen laat zien. Zijn solo-optreden tijdens de Academy Awards in 2009 werd door 67 miljoen mensen bekeken. Ook heeft hij een grote rol in de opkomende documentaire over de elektrische gitaar genaamd “Turn It UP!”. Zijn muziek is bijna dagelijks te horen in series als o.a. Seinfeld, Frazier en LA Law en in films als Star Trek en Ratatouille.

Over zijn nieuwste toerplannen zegt hij: “Het is voor het eerst sinds 2014 dat ik weer met mijn eigen band in Europa ga toeren. We kijken dan ook ten zeerste uit naar het weerzien van onze fans. Dave, John en ik houden er enorm van om op intieme locaties te spelen en onze muziek aan onze trouwe en nieuwe fans te laten horen.”

 

Lees ook:Take No Prisoners in P60
Lees ook:Band of friends eert bluesartiest Gallagher in P60
Lees ook:Harry Sacksioni in P60
Lees ook:David Bowie Echo: afscheid in P60
Lees ook:David Golek trio in Noorddamcentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.