Joy Division Undercover: eerbetoon aan Ian Curtis

De Joy Division Undercover komt vrijdag 13 mei (21.15 uur) weer naar P60. Dat is min of meer rond de verjaardag van wijlen Ian Curtis, die dan 60 zou zijn geworden. Hij had met zijn band Joy Division veel invloed op de muziekscene. Joy Division Undercover brengt hem een postuum eerbetoon.

In 1980 was het de tijd van economische crisis, zwarte kleding, koude oorlog en new wave muziek. De meest opvallende band in deze periode was Joy Division, een Britse post-punk groep die met langzame en melancholische nummers veel invloed had op latere gothic en new wave bands.

Ook hedendaagse bands als Editors, Interpol en White Lies halen hun invloeden uit de unieke sound van deze Britse band. De mystieke frontman en zanger Ian Curtis van Joy Division is een inspiratiebron voor velen. De Nederlandse fotograaf en regisseur Anton Corbijn ontmoette de zanger een aantal keren en maakte zijn eerste erkende foto’s van de Engelse band Joy Division. Corbijn besloot Ian’s leven te verfilmen en in 2007 verscheen de veelgeprezen zwart-wit film Control in de bioscopen.

Joy Division bracht slechts twee officiële elpees uit: in 1979 Unknown Pleasures en een jaar later Closer. Bij het grote publiek zijn vooral de singles She’s Lost Control en Love Will Tear Us Apart bekend.

Via bijzondere visuals zal tijdens deze tour het verhaal van de jaren ’80 en het illustere gezelschap rond Ian Curtis verteld worden. Daarbij zal Joy Division Undercover een goede greep uit het repertoire live vertolken. Met zanger Erny Green, die het stemgeluid van Ian Curtis ‘griezelig’ evenaart, en gitarist Henk Koorn (Hallo Venray).

 

 

Lees ook:Avond Joy Division in P60
Lees ook:Brentsleng met Amsterdamse nederpop in P60
Lees ook:Teksten over ‘satanische rituelen’ in P60
Lees ook:Britse pop-invasie in de schouwburg
Lees ook:Weer Guilty Pleasure Night in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.