Film over Coco Chanel in Huis aan de Poel

‘Coco Before Chanel’ is de titel van een Franse speelfilm (Coco Avant Chanel, eigenlijk) over het leven van modeontwerpster Gabriëlle Bonheur (Coco) Chanel. Die wordt op 14 augustus vertoond in het Huis aan de Poel aan de Populierenlaan 21. De voorstelling begint om 14.00 uur en een toegangsbewijs kost € 3,50, inclusief een consumptie.  In de film, gelanceerd in 2009, speelt Audrey Tautou de hoofdrol. In hetzelfde haar verscheen ook ‘Coco Chanel & Igor Stravinsky. , geïnspireerd op het boek over beiden van Chris Greenhalgh.

De in 1887 geboren Chanel werd in de twintiger jaren als koningin van de mode gezien. In 1918 had zij haar gebouw in Parijs geopend, drie jaar later opende zij haar eerste boetiek. In 1927 bezat zij vijf gebouwen aan de Rue Cambon.

In 1921 bracht zij ook haar eigen parfum op de markt, Chanel 5, dat nog steeds bestaat en destijds een van de meest verkochte parfums en de eerste kunstmatige geur, die vrouwen niet naar bloemen liet ruiken. “Een vrouw moet ruiken als een vrouw en niet als een bloem”, zei ze.  Ook na haar overlijden in de zeventiger jaren – op 87 jarige leeftijd in hotel Ritz – bleef haar mode imperium bestaan.

 

Lees ook:Film over leven en werk ‘Coco’ Chanel in cinema Amstelveen
Lees ook:Theater over Coco Chanel in schouwburg
Lees ook:Little Ladies event met cast bij 100% Coco
Lees ook:Kinderdienst over Coco Chanella bij Cama Kids
Lees ook:Vamos! en Dries Roelvink in schouwburg

Eén reactie op “Film over Coco Chanel in Huis aan de Poel

  1. gerben

    4711, onvergetelijk actueel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.