Dansshow ‘The Spirit of Russia’ in schouwburg

De avond aan avond in Rusland uitverkochte balletvoorstelling ‘The Sprit of Russia’ komt weer naar Nederland en is zaterdag 16 maart (20.00 uur) te zien in Schouwburg Amstelveen. De show is een mix van traditionele Russische dans en hedendaags ballet. En een reis door Russische geschiedenis. The Russian National Dance Theatre wint al jaren de harten van het publiek over de hele wereld en is in de zomer een attractie in Moskou. Zowel de Russen, voor wie de show de betere tijden van weleer laat herleven, als toeristen, die hierdoor kennis maken met de rijke cultuur van het land, zorgen ervoor dat de show avond aan avond is uitverkocht.

De dansshow laat de meest verfijnde vorm van de Russische traditionele artistieke dans zien. Van orthodox tot heroïsch, het keizerlijke prerevolutionaire Rusland, de passie van de socialistische ijver, het patriottisme en de eenheid, de oude volksverhalen en het bruisende talent en de rijkdom van Rusland. De show biedt een boeiende kijk in de tradities, cultuur en geschiedenis van het land. Met de 686 handgemaakte kostuums, de tomeloze energie van de 42 dansers en de perfect uitgevoerde choreografieën zorgen voor dé topshow uit Rusland.  Zie voor een voorproefje op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=2LCytJue6Ys.

De dansers komen vanuit heel Rusland naar Kostroma, de stad waarhet theater vanhet gezelschap is gevestigd. Het eerste professioneletheater van denationale volksdans is gesticht in 1991. De dansers van het Nationaal Ballet Kostroma komen allemaal van het Professional Ballet College. Deze opleiding is uniek en duurt 4 jaar en 10 maanden. Elke 3 jaar worden er slechts 20 nieuwe leerlingen toegelaten, waardoor het onderricht bijna individueel te noemen is. Bij de meeste vakken krijgen slechts 10 leerlingen tegelijk les.

De muziek voor de show is speciaal gecomponeerd en opgenomen met een Folkloristisch Orkest. Het gezelschap staat onder artistieke leiding van Yuri Tsarenko. De productie is in handen van Elena Tsarenko en Maria Veshkina

Lees ook:Ruslandkenner d’Hamecourt bij boekhandel Venstra
Lees ook:‘Shearing the Wolves’ (dans) in Schouwburg
Lees ook:“Shearing the Wolves’ (dans) in schouwburg
Lees ook:Scheng Scheijen over Diaghilev in bibliotheek
Lees ook:Ballet over Virginia Woolf in Cinema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.